IGRALI U ZVEZDI I PARTIZANU, A ONDA ZAVRŠILI U ZATVORU: Vranješ nije jedini, i ovi sportisti su bili iza rešetaka!
Vranješ, Obradović, Džajić i Mijailović, Foto: epa/andrej cukić, Profimedia, Filip Plavčić, Saša Pavlić Koky

TUŽNE PRIČE SLAVNIH ASOVA

IGRALI U ZVEZDI I PARTIZANU, A ONDA ZAVRŠILI U ZATVORU: Vranješ nije jedini, i ovi sportisti su bili iza rešetaka!

Iako bi sportisti trebalo da budu uzori mlađim generacijama, nekada je sasvim suprotno od toga

Objavljeno:

Sportisti neprestano pune naslovne strane i novinarske stupce, najčešće zbog uspeha/neuspeha na terenu.

Međutim, nije toliko često da dospeju u vesti zbog kršenja zakona, završavanja iza rešetaka ili možda nečeg još mnogo goreg (čitaj Adam Džonson - fudbaler pedofil).

Ove srede pojavila se vest da je Ognjen Vranješ završio u zatvoru u Belgiji, jer kao čovek koji nije državljanin EU, nije imao odgovarajuća dokumenta za ulazak u tu zemlju preko aerodroma Šarloa.

Zato, želimo da vas podsetimo na sve sportiste koji su makar jednu noć, neki i mnogo duže, provodili iza zatvorskih rešetaka.

Ognjen Vranješ

Ognjen Vranješ
Ognjen Vranješ foto: Printscreen/ Instagram/ ognjen_vranjes

Štoper Anderlehta Ognjen Vranješ je u ponedeljak uhapšen na aerodromu u Šarloi, budući da nije imao važeću dozvolu boravka. Kao izbeglica bez papira, on je proveo noć u zatvorenom centru u Stenokerzelu. Upravo to je i bilo povod ovog podsećanja na muke koje su neki bivši igrači crveno i crno-belih imali sa policijom.

Mladen Lazarević

Talentovani fudbaler na početku karijere i tada mladi reprezentativac, prošao je kroz najveći pakao u svom životu, kada je bio osumnjičen da je pripadnik čuvene kriminalne grupe "Pink panter" koja se bavi pljačkom zlatara i juvelirnica zbog čega je završio u najizolovanijem zatvoru u Ujedinjenim arapskim emiratima, koji se nalazi usred pustinje.

- Posle redovne pasoške kontrole, moj pasoš su zadržali u Dubaiju. Ja sam ostao na aerodromu sa sportskim direktorom Gordanom Petrićem i posle četiri sata sam dobio pasoš nazad, bez objašnjenja, i s taksijem smo otišli u hotel - započeo je svoju ispovest Lazarević.

- Poslednje veče nam je tadašnji trener Đukić dao slobodno i mogli smo da izađemo u grad. Sećam se da sam sa par drugara otišao u "Hard rok klub" i da smo se sjajno proveli do ranih jutarnjih sati kako to obično bude. Ujutru smo se spremali i pakovali stvari za povratak kući. Dolazimo u jedan od najvećih aerodroma na svetu, gde je bilo mnogo brendiranih radnji koje smo obilazili, a onda smo otišli na pasošku kontrolu.

Željko Obradović

Željko Obradović
Željko Obradović foto: EPA/Andrej Cukić

Najtrofejniji srpski i evropski trener, višestruki osvajač Evrolige je kratko vreme proveo u zatvoru zbog udaranja automobilom pešaka koji je nastradao. Bilo je to krajem 80-tih godina 20. veka.

Sedrik Gogua

Bivši fudbaler Partizana Sedrik Gogua proveo je jednu noć u policijskoj stanici, gde je priveden zbog vožnje u alkoholisanom stanju. Igrač iz Obale Slonovače je zaustavljen u rutinskoj kontroli saobraćajne policiji, ali je alko test pokazao da je Gogua ima 1,20 promila alkohola u krvi.

On je priveden u stanicu na trežnjenje, a danas popodne bi trebalo da izađe,

Milan Mrva Jovanović

On je 2013. godine vidno pijan, najpre polomio staklo na kolima supruge košarkaša Crvene zvezde Vuka Radivojevića, koja se s drugaricama nalazila u kafani na rođendanu, a zatim i pesnicom udario pripadnika interventne jedinice Nenada B.!

- Nisam bio svestan šta radim, malo više sam popio. Kad sam shvatio šta sam uradio, već je bilo kasno - rekao je Jovanović na saslušanju.

Nikola Mijailović

Nikola Džoni Mijailović
Nikola Džoni Mijailović foto: Saša Pavlić Koky

Bivši kapiten crveno-belih je uhapšen 18. avgusta ove godine zbog optužbi za nelegalnu izgradnju akva parka na Adi Ciganliji, odnosno izgradnje bez građevinske dozvole.

Njemu je bio određen pritvor od 30 dana, ali je posle dve nedelje pušten da se brani sa slobode nakon što je tužilaštvo predalo optužnicu protiv njega. On je na saslušanju negirao krivicu, a suđenje počinje 11. oktobra.

Nikola Bulatović

Bivši košarkaški reprezentativac je osuđen za silovanje maloletnice 1998. godine koja je došla kod njega u stan da napravi intervju za školski časopis. Presuda je izrečena 2006. godine, ali je uhapšen 2010. godine u Dominikanskoj republici i izručen Crnoj Gori.

Dragan Džajić

Dragan Džajić
Dragan Džajić foto: Filip Plavčić

Zvanično najbolji fudbaler Srbije u 20. veku i legenda kluba sa Marakane, našao se iza rešetaka 5. februara 2008. godine zbog sumnje da je nezakonito prisvojio 5,1 miliona evra od transfera Gorana Drulića, a kasnije su u istragu uključeni i transferi Zorana Njeguša, Ivana Dudića i Nemanje Vidića.

Posle dva meseca boravka u pritvoru prebačen je na VMA zbog teškog zdravstvenog stanja, a pritvor mu je zvanično ukinut tri meseca kasnije.

Tadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić abolirao je bivšeg predsednika Zvezde 2012. godine, iako proces nije još bio završen i Džajić nije bio pravosnažno osuđen, ali su svi svedoci negirali njegovu krivicu.

Vladimir Cvetković

Vladimir Cvetković
Vladimir Cvetković foto: Beta/Branislav Božić

Zajedno sa Draganom Džajićem u istom danu je uhapšen i njegov saradnik, nekadašnji košarkaš kluba sa Malog Kalemegdana, a onda generalni sekretaru fudbalskom klubu zbog istih optužbi.

I njega je Tomislav Nikolić oslobodio krivičnog gonjenja na predlog Ministarstva pravde nekoliko nedelja nakon što je to uradio sa Draganom Džajićem.

Dragiša Binić

Dragiša Binić
Dragiša Binić foto: Dado Đilas

Član slavne generacije koja je postala šampion Evrope 1991. godine i osvojila Interkontinentalni kup u Tokiju, bio je uhapšen zajedno sa Svetlanom Cecom Ražnatović i njenom sestrom Lidijom tokom akcije "Sablja" 2003. godine zbog malverzacija oko transfera fudbalera Obilića.

Kao i one, i on je kasnije pušten da se brani sa slobode kada je počeo postupak, u kome se sumnjičio da je po nalogu pevačice prodao Milana Obradovića moskovskoj Lokomotivi za tri miliona dolara, od čega je dva isplaćeno na ruke, a jedan na račun privatne firme iz Bijeljine, dok ništa nije leglo na račun kluba sa Vračara. On je oslobođen svih optužbi.

Predrag Stanković

Fudbaler koji se proslavio čuvajući Ronalda u čuvenim duelima Zvezde i Barselone 1996. godine osuđen je 2014. godine na 9 godina zatvora u Španiji zbog šverca 950 kilograma kokaina.

Nikola Radojičić

Nekadašnji junior Crvene zvezde nije ostvario košarkašku karijeru koja mu se predviđala, a onda je 2014. godine uhapšen u Peruu u pokušaju da prokrijumčari 23 kapsule kokaina u svom stomaku, a uhvaćen je zato što se žalio na bolove.

Marko Ilić

Bio je u mlađim kategorijama Crvene zvezde, a 2012. godine je uhapšen zbog vožnje ukradenog automobila koji je trebalo da preveze od Beča do Nikelzdorfa. Osuđen je na 18 meseci zatvora, od čega 15 uslovno, pa je iza rešetaka bio samo 3 meseca.

Zoran Njeguš

Zoran Njeguš
Zoran Njeguš foto: Saša Pavlić Koky

U policijskoj akciji "Skener" ove godine među 46 uhapšenih za privredni kriminal, pranje novca i mito, našao se i bivši fudbaler crveno-belih Zoran Njeguš. On je proveo u pritvoru desetak dana posle čega je pušten na slobodu, a sporno je bilo njegovo ulaganje u nekretnine na Zlatiboru.

Stevo Glogovac

Svojevremeno miljenik Delija zbog borbenosti na terenu, priveden je i određen mu je 30-dnevni pritvor zbog sumnje da je pijan pretukao svoje dve maloletne ćerke u maju ove godine.

Stefan Mihajlović

Stefan Mihajlović
Stefan Mihajlović foto: Saša Pavlić Koky

Nekadašnji napadač Zvezde i sin bivšeg igrača tog kluba, Radmila MIhajlovića, izazvao je saobraćajnu nesreću 2015. godine u kojoj je teško bio povređen Dragan Radoičić, koji je 20 dana kasnije od pretrpljenih povreda preminuo na VMA.

MIhajlović je prvo pobegao sa mesta nesreće, a onda se u pratnji svog oca prijavio u policiju i određeno mu je 48 sati pritvora posle čega je pušten da se brani sa slobode, a postupak protiv njega i dalje traje i preti mu 12 godina zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom.

Vlada Stošić

Dika Stojanović i Vlada Stošić
Dika Stojanović i Vlada Stošić foto: Starsport©

I još jedan član šampionske generacije crveno-belih iz Barija, bio je iza rešetaka. Stošić je u8hapšen zbog sumnje da je zajedno sa nekadašnjim saigračem iz Betisa seksualno uznemiravao dve kanadske turistkinje starosti 21 i 24 godine. Kasnije je pušten uz kauciju, ali je optužnica ostala.

Olivera Ćirković

Jedinu damu na ovoj listi smo stavili kao bonus, a reč je o bivšoj košarkaškici Crvene zvezde, Oliveri Ćirković. Ona trenutno služi 12-godišnju zatvorsku kaznu u Grčkoj kao članica grčkog ogranka međunarodne bande "Pink Panter".

Ona je 2012. godine bila pobegla iz atinskog zatvora, ali je uhapšena slučajno četiri meseca kasnije i u junu 2013. godine osuđena na 12 godina zbog pljački zlatara.

Dejan Koturović

Još jedan proslavljeni košarkaš, osvajač Evropskog i Svetskog prvenstva, bio je uhapšen na graničnom prelazu na Đevđeliji, jer se za automobil koji je vozio ispostavilo da je ukraden i zbog toga je bio osuđen na minimalnu tromesečnu kaznu zatvora iz koga je pušten u decembru 2014. godine.

Miloš Trajanović

Bivši rukometaš Partizana i rukometni sudija uhapšen je u martu 2015. godine zbog posedovanja 1,320 grama kokaina.

BONUS VIDEO:

(Espreso Sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.