ČUDA SU MOGUĆA: Svi su otpisali Partizan, a on je uzeo titulu i napravio istorijski uspeh!
HK Partizan, Foto: HK Partizan

bravo, deco!

ČUDA SU MOGUĆA: Svi su otpisali Partizan, a on je uzeo titulu i napravio istorijski uspeh!

Veliki uspeh crno-belih

Objavljeno: 20:56h

Kada je Partizan na početku sezone objavio da će njihova selekcija igrača do 15 godina učestvovati na prestižnom takmičenju CJHL (Karpatska juniorska hokejaška liga) svi su bili u neverici jer nade za srpski hokej su odavno već veoma male i smatralo se da među najboljim timovima U15 iz ostalih zemalja učesnika (Ukrajina, Poljska, Slovačka, Mađarska, Letonija) HK Partizan nema šta da traži. Šta više, pred početak sezone, ekipa je bila otpisana i u domaćim krugovima i predviđao joj se krah.

Međutim, već u prvom krugu u Novojavorivsku (Ukrajina), na koji odlaze sa samo tri održana treninga iznenadili su mnoge i prvo kolo završavaju na četvrtom mestu sa dve pobede, dva poraza i jednim nerešenim rezultatom. Potom, drugo kolo u decembru završavaju takođe na četvrtom mestu sa zaostatkom od 2 boda za trećeplasiranom ekipom Mladež Michalovce iz Slovačke.

foto: HK Partizan

Treće kolo održano je u februaru, Nowy Targ (Poljska), na veliko izenađenje svih, Partizan je pobedio u svim utakmicama, čak i do tada nedostižne timove iz Ukrajine Kryzhynka Kyiv i Halycké Levy Novojavorivsk i kao trećeplasirani ušao u “Final six“. Samim ulaskom među šest najboljih ekipa Partizan je pokazao kako se predanim i dobrim radom, pod vođstvom iskusnih trenera kao što su Dmitri Gnitko i Igor Kosović ostvaruje ogromni napredak i kako naša deca bez obzira na nedostatke uslova treniranja mogu mnogo i rame uz rame sa decom iz razvijenih hokejaških zemalja.

Ovog vikenda (22.-24. mart) odigralo se famozno “Final six“ kolo u kojem je Partizan startovao sa pete pozicije sa dva boda zaostatka za timovima Poland Select (Poljska) i Halycké Levy Novojavorivsk (Ukrajina). Pobedama nad Kryzhynka Kyiv (Ukrajina) i Debreceni Hoki Klub (Mađarska) ostvarena je mogućnost za osvajanje pehara, potom pobedom nad do tada najvećim favoritom Poland Select (Poljska) od čak 10:1 bili su na korak do titule i zaista su bili nezaustavljivi, i sigurnije i ubedljivije nego što je iko mogao da očekuje osvojili su titulu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/HK Partizan)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.