STA SE OVO DESILO?! Zvezda pobedila Partizan 62:8!
Nastavljena je dominacija Crvene zvezde, Foto: Dado Đilas, Starsport©

ragbi 13

STA SE OVO DESILO?! Zvezda pobedila Partizan 62:8!

Važnije od rezultata jeste da je na inicijativu Partizana sav prihod od prodaje ulaznica išao na lečenje 15-godišnjeg Mihajla Milavića koji boluje od cerebralne paralize.

Objavljeno:

Nova takmičarska sezona u elitnoj diviziji prvenstva Srbije u ragbiju 13 počela je kako se završila i stara – dominacijom Crvene zvezde. U prvom ligaškom Večitom derbiju, a ukupno drugom posle duela u Superkupu Srbije, crveno-beli su bez problema izašli na kraj sa oslabljenim Partizanom 62:8 (26:4).

Obe ekipe igrale su "okrnjenim" sastavima nakon suspenzija ukupno 13 igrača i trenera Zvezde Breta Dejvidsona zbog incidenata u pomenutom meču Superkupa, što se mnogo manje odrazilo na igru aktuelnog prvaka Srbije.

Crno-beli su dodatno imali problema sa povređenim igračima, pa je čak na teren morao i povređeni reprezentativac Srbije Vlado Kušić. Takođe, data je šansa i nekim mladim igračima, što su iskusniji crveno-beli od starta maksimalno koristili.

foto: Promo

Držao se Partizan prvih desetak minuta, sve dok esej Petra Milanovića nije otvorio seriju poentiranja Zvezde koja je tako stigla do prednosti 26:0. Jedino što su crno-beli uspeli je da vežu dva eseja, na kraju prvog i na početku drugog poluvremena. Strelac oba puta je bio roviti Kušić, međutim to su bili samo utešni poeni jer su crveno-beli do kraja samo uvećali razliku.

Ovim trijumfom Zvezda je stigla do devete uzastopne pobede protiv večitog rivala, odnosno do 21 u 28 do sada odigranih večitih derbija. Partizan ostaje na šest pobeda, a jedan duel je završen nerešenim rezultatom.

Važnije od rezultata jeste da je na inicijativu Partizana sav prihod od prodaje ulaznica išao na lečenje 15-godišnjeg Mihajla Milavića koji boluje od cerebralne paralize. Utakmica će takođe ući u istoriju kao prva u kojoj su crno-beli igrali pod novim imenom – Partizan 1953.

foto: Promo

Takođe, ovog vikenda odigrana je i poslednja utakmica Grupe C prvenstva Srbije – u Nišu domaći Radnički je savladao Morava Geparda iz Leskovca 50:18 (24:6). Nišlije su ubedljivom pobedom obezbedile prvo mesto u grupi i narednog vikenda će u direktnom duelu sa Radničkim Novi Beograd odlučivati koja će od ove dve ekipe igrati u Super Ligi Srbije, a koja u Grupi B.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Ragbi 13 federacija Srbije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.