ŠOK ZA NFL! ŠAMPION I KRALJ ŽURKI ZAVRŠIO KARIJERU! Kad je bilo najvažnije bio je najbolji, a zabavljao se ludo!
Rob Gronkovski i Tom Brejdi, Foto: EPA/Erik S Lesser

U 29. godini

ŠOK ZA NFL! ŠAMPION I KRALJ ŽURKI ZAVRŠIO KARIJERU! Kad je bilo najvažnije bio je najbolji, a zabavljao se ludo!

Bio je jedna polovina tandema koji je Pejtriotsima doneo tri titule prvaka

Objavljeno: 11:29h

NFL javnost je u šoku, kao i fanovi širom sveta! Rob Gronkovski se zvanično penzionisao u 29. godini.

Jedan od najboljih igrača i najvećih zvezda američkog fudbala odlučio je da prekine karijeru pošto je ove sezone osvojio sa Nju Inglandom svoj treći šampionski prsten.

Sa Tomom Brejdijem činio je jedan od najboljih i najupečatljivijih tandema prethodnih godina, ali dok će legendardni kvoterbek nastaviti da igra i u svojim 40-tim, njegov tajt-end je okačio kopačke o klin pre 30-te.

- Danas odlazim u penziju. Vreme je za sledeći korak u životu koji će mi zauvek biti obeležen Nju Ingland Pejtriotsima i njihovim navijačima koji su mi celu karijeru bili velika podrška. Hvala treneru Beličiku i gospodinu Kraftu (vlasnik kluba) što su 2010. godine na draftu odlučili da odaberu moju ludost. Moj život je u zadnjih devet godina bio neverovatan na terenu i izvan njega. Radujem se neizvesnosti koja je preda mnom - poručio je Gronkovski u svom obraćanju navijačima i obožavateljima na Instagramu.

Jednostavno, Gronkovski, koji je i ranije izjavljivao da ne zna koliko će mu trajati karijera, platio je skup danak silnim povredama koje je doživljavao tokom karijere.

Gronk je za devet godina profesionalne karijere, između ostalog, slomio podlakticu, pokidao ukrštene ligamente u kolenu, iskrenuo zglob i koleno, teško povredio pršljen, pukla mu je loža, imao je i infekciju... Sport koji mu je sve dao još više mu je uzeo i nije više imalo smisla da nastavi.

Ipak, biće upamćen kao rođeni šampion, pogotovo što je po pravilu bio najbolji kada je bilo najteže, kao i u Superboulu ove godine.

U istoriju je otišao s 521 hvatanjem za 7861 jardu i 79 tačdaunova. No osim neverovatnih igračkih kvaliteta, Gronkovski je bio sve ono što je NFL-u nedostajalo. U vreme kad su se počela kažnjavati čak i preterana slavlja igrača, Gronkovski je bio tip koji je na terenu, a najčešće izvan njega zabavljao američku javnost.

Glupirao se, provodio po žurkama, a 2016. godine je imao vlastiti "Party Ship" na Bahamima na koji je istovremeno pozvao najveće zvezde i obične navijače. Uvek je bio duhovit, a u par navrata znao je nasmijati i neugodno hladnog Bila Beličika. No, iako je bio ključan igrač franšize, Gronkovki u u poslednje vreme nije bio u najboljim odnosima s Pejtriotsima.

Tokom 2017. godine navodno se bunio na način treninga, a sledeće godine hteli su čak i da ga trejduju uoči drafta. Gronkovski je već tada "pretio" da će otići u penziju. Nju Ingland mu je na kraju obnovio ugovor.

Život u penziji za Gronka neće biti dosadan. Već je potpisao neke ugovore o snimanju filmova (u kojima se i ranije pojavljivao), ima ponude da se bavi američkim rvanjem, a jednom je indirektno najavio da bi se mogao oprobati i u muzičkim vodama. Šta god odabrao, dosadno ni njemu ni nama sigurno neće biti.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.