BRAVO, MAJSTORE: Srbin uzeo srebro i bronzu usred Hrvatske!
Damir Mikec, Foto: Streljački savez Srbije

EP U STRELJAŠTVU

BRAVO, MAJSTORE: Srbin uzeo srebro i bronzu usred Hrvatske!

Posle 14. serije je izbio na treću, posle narednog hica i na prvu poziciju

Objavljeno:

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Damir Mikec je treći put osvojio titulu evropskog vicešampiona vazdušnim pištoljem.

U finalu Evropskog prvenstva u Osijeku, "pogodio" je srebrnu medalju sa 239,9 krugova. Sa 1,4 krugom boljim rezultatom pobedio je Pavlo Korostilov (Ukrajina). Prvi put srebro na Evropskom prvenstvu, Mikec je osvojio 2015. godine, a uspeh je ponovio dve godine kasnije. U disciplini vazdušni pištolj Mikec je šampion Evropskih igara.

Damir Mikec u akciji
Damir Mikec u akcijifoto: Streljački savez Srbije

Mikec je nešto lošije počeo u finalu, ali je sredinom ušao u pobednički ritam. Posle 14. serije je izbio na treću, posle narednog hica i na prvu poziciju, a posle nekoliko promena na čelnoj poziciji se na kraju našao Ukrajinac Pavlo Korostilov. Finale je pratio i ministar omladine i sporta Republike Srbije Vanja Udovičić, koji je, između ostalog, istakao da je Damirov uspeh dokaz da SSS održava kontinuitet dobrog rada.

Nije srebro bilo jedino što je srpski reprezentativac osvojio. Takmičenje je završio bronzanom medaljom u miksu u paru sa Zoranom Arunović.

Damir Mikec i Zorana Arunović
Damir Mikec i Zorana Arunovićfoto: Streljački savez Srbije

Oni su se četvrti put u nizu popeli na pobedničko postolje na šampionatu Starog kontinenta. Miks je četvrti put u zvaničnom programu EP. Arunovićeva i Mikec su na prva dva šampionata bili prvaci Evrope, prošle godine su osvojili srebro, a sada su oko vrata stavili i bronzu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.