NEKAD ČAVIĆ, DANAS ANJA: Srpska plivačica stigla do olimpijske norme, a oni je diskvalifikovali iz bizarnog razloga
Anja Crevar, Foto: Marina Lopičić

SKANDAL

NEKAD ČAVIĆ, DANAS ANJA: Srpska plivačica stigla do olimpijske norme, a oni je diskvalifikovali iz bizarnog razloga

U trci za medalje, Crevarova je isplivala još bolju trku i završila je sa vremenom 4:37.70 što je bolji rezultat od A olimpijske norme

Objavljeno:

Srpska plivačica Anja Crevar diskvalifikovana je u trci na 400 metara mešovito na Međunarodnom memorijalnom mitingu “Kamil Mufa” u Marseju.

Ona je prvog takmičarskog dana izborila finale u toj disciplini sa vremenom 4:46.23 što je bilo drugo vreme. U trci za medalje, Crevarova je isplivala još bolju trku i završila je sa vremenom 4:37.70 što je bolji rezultat od A olimpijske norme.

Međutim, sudije su objavile da je srpska plivačica diskvalifikovana, jer je prema navodima na okretu tehnike prsno, uradila više od jednog dozvoljenog udarca nogama. Iako snimci pokazuju drugačije, sudije su odbile žalbu, zato što po pravilima FINA samo su snimci zvaničnih kamera, odnosno prenosa trka validan dokaz za diskvalifikaciju ili poništenje diskvalifikacije.

- Žao mi je jer je Anja otplivala odličnu trku. Cela trka joj je legla, sva četiri stila otplivala je fantastično i potvrdila da se nalazi u sjajnoj formi što su pokazivali i treninzi prethodnih dana - rekao je Marko Spasov, trener Anje Crevar.

Bez obzira na sve, Crevarova je pokazala da poseduje kvalitet kojim može da se bori za Olimpijske igre, a što se tiče odluke sudija iz Marseja očekuje se reakcija Plivačkog saveza Srbije i Olimpijskog komiteta.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.