HEROJ GODINE: Pobedio rak, a sada mu je ukazana čast da sudi finale Svetskog prvenstva!
Leo Skalion se vraća poslu, Foto: Youtube / Printscreen

svaka čast

HEROJ GODINE: Pobedio rak, a sada mu je ukazana čast da sudi finale Svetskog prvenstva!

Skalionu je 2014. godine dijagnostikovan rak pluća i morao je da prekine da sudi za vreme lečenja i dva ciklusa hemioterapija

Objavljeno:

Britanac Leo Skalion sudiće prvi put u karijeri finale Svetskog prvenstva u snukeru u Šefildu, nakon što se oporavio od raka.

Svetska snuker asocijacija izabrala je 60-godišnjeg Skaliona da sudi najvažniji snukeraški meč, 5. i 6. maja u Krusibl teatru u Šefildu.

Skalionu je 2014. godine dijagnostikovan rak pluća i morao je da prekine da sudi za vreme lečenja i dva ciklusa hemioterapija.

On se takmičenjima vratio 2016. godine i od tada je sudio u dva finala Škotskog opena. Takođe, prošle godine sudio je polufinale Svetskog prvenstva između Marka Vilijamsa i Berija Hokinsa (17:15). - Bilo je trenutaka kada sam se pitao da li ću se uopšte vratiti suđenju. Moja porodica je takođe prošla kroz teške trenutke, a imala je sjajnu podršku snuker zajednice, na čemu ću večno biti zahvalan - rekao je Skalion, preneo je Eurosport.

On je naveo da je sada dobro i da ide na redovne kontrole, kao i da se raduje suđenju na ovonedeljnom turniru u Landudnu. Skalion je rekao i da mu je sada teško da zamisli da će suditi finale Svetskog prvenstva. - Dobro sam se pripremio, pošto sam do sada tri puta sudio u polufinalu. Ne sumnjam da će dva dana proleteti. Sigurno je da ću pre toga biti nervozan, ali čim siđem do stola i meč počne, biću u redu - naveo je Skalion. Svetsko prvenstvo u snukeru biće održano od 20. aprila do 6. maja u Šefildu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.