SKANDAL DRMA OLIMPIJCE: Predsednik Olimpijskog komiteta podnosi ostavku zbog korupcije!!
Foto: EPA/Aleksandar Plavevski

POVLAČI SE

SKANDAL DRMA OLIMPIJCE: Predsednik Olimpijskog komiteta podnosi ostavku zbog korupcije!!

Sumnjiči se da je isplatio dva miliona dolara singapurskoj kompaniji

Objavljeno:

Predsednik Olimpijskog komiteta Japana Cunekazu Takeda najavio je da će se povući sa te funkcije nakon što je objavljeno da je pod istragom zbog korupcije.

On je rekao da će se povući kada mu istekne mandat u junu ove godine, ali je ponovo negirao sve optužbe. Protiv Takede je pokrenuta istraga zbog sumnje za davanje mita prilikom izbora za domaćina OI 2020. godine.

Cunekazu Takeda
Cunekazu Takedafoto: EPA/Kimimasa Mayama

Sumnja se da je Takeda isplatio dva miliona dolara singapurskoj kompaniji na čelu sa Tanom Tong Hanom, koji je povezan sa Senegalcem Papom Masatom Dijakom, jednom od sinova bivšeg člana MOK Laminea Dijaka. Francuski tužioci sumnjaju da je Lamine Dijak imao ogroman uticaj na glašače iz Afrike kako bi Tokio pobedio u konkurenciji Madrida i Istanbula.

- Želim da ostavim mlađem timu da vodi JOK na Igrama u Tokiju - rekao je Takeda, prenosi agencija AP. Osim na mesto prvog čoveka japanskog olimpijskog sport, Takeda je podneo ostvake na članstvo u Izvršnom odboru Međunarodnog olimpijskog komiteta i u lokalnom organizacionom odboru za Igre u Tokiju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.