SUDIJE POKRALE SRBINA NA DO SADA NEVIĐEN NAČIN: Umesto da diskvalifikuju Kukoljevog protivnika, poklonili mu pobedu
Aleksandar Kukolj u borbi sa, Foto: Printscreen/Youtube

SRAMNO I NEČUVENO

SUDIJE POKRALE SRBINA NA DO SADA NEVIĐEN NAČIN: Umesto da diskvalifikuju Kukoljevog protivnika, poklonili mu pobedu

Naš as zbog toga završio je na petom mestu

Objavljeno: 20:29h

Na Grend slemu u džudou u ruskom gradu Jekaterinburg, najbolje rangirani srpski borac Aleksandar Kukolj završio je na petom mestu.

Srpski džudista koji je na ovom takmičenju branio medalju osvojenu prošle godine, borbu za ulazak u finale protiv borca iz Holandije izgubio je usled niza spornih odluka sudija.

Kukolj je već posle nepuna dva minuta primorao protivnika da prihvati dve kaznene opomene. Ubrzo je usledila i treća kaznena opomena koja je ujedno i deskvalifikacija, za očigledan svojevoljan izlazak van borilišta. Glavni sudija meča je kaznu dosudio ali su kontrolori suđenja kaznu poništili zbog čega je borba nastavljena dalje. U nastavku borbe, po mišljenjima stručnjaka, bilo je još bar tri osnova za davanje treće kazne holandskom borcu (neaktivnost, lažni napadi, izbegavanje borbe) što bi direktno donelo Kukolju pobedu. Iz nekog razloga sudije su odlučile da ne deluju i pustile borbu da traje što je izazvalo burne reakcije gledalaca.

Po isteku prvog minuta zlatnog boda Kukolju je na delić sekunde pala koncetracija što je Holanđanin iskoristio.

Kukolj je kasnije za treće mesto u tesnoj borbi izgubio od predstavnika Japana, dok je njegov protivnik iz polufinala pobedio predstavnika Gruzije u finalu i osvojio takmičenje.

Srpska, ali i svetska džudo javnost su suđenje iz pomenute borbe ocenili kao u sramno.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.