NEKA SE PONOVI ARENA, PA DA OPET SLAVIMO: Srbija dočekuje Hrvatsku - vreme je za novi rukometni spektakl!
Rukometaši Srbije u Pioniru dočekuju, Foto: Reuters

kvalifikacije za ep

NEKA SE PONOVI ARENA, PA DA OPET SLAVIMO: Srbija dočekuje Hrvatsku - vreme je za novi rukometni spektakl!

Svi se sećamo epske utakmice u Beogradskoj Areni kada je Srbija savladala Hrvate sa 26:22

Objavljeno:

Rukometna reprezentacija Srbije se posle više od četiri godine vraća pod svodove čuvene beogradske hale „Aleksandar Nikolić”. Pravi rukometni spektakl očekuje nas 11. aprila (četvrtak), kada će od 18 časova u trećem kolu Grupe 2, naši najbolji rukometaši snage odmeriti sa selekcijom Hrvatske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. Karte za taj meč biće uskoro u prodaji.

Dueli dve reprezentacije oduvek su privlačili veliku pažnju javnosti, a u ovoj deceniji „Orlovi” su četiri puta u zvaničnim utakmicama izlazili na megdan, trenutno šestoj reprezentaciji planete. Na Svetskom prvenstvu 2011. u Švedskoj bilo je nerešeno - 24:24.

Godinu dana kasnije, pred 20.000 gledalaca u Beogradskoj Areni, Srbi su savladali velikog rivala 26:22 u polufinalu Evropskog prvenstva kada je osvojena srebrna medalja.

Nekoliko meseci kasnije, Hrvatska je savladala Srbiju 31:23 u grupi na Olimpijskim Igrama u Londonu, a poslednji okršaj viđen je u Splitu januara 2018. kada je domaćin slavio 32:22 na otvaranju Evropskog prvenstva.

Reprezentacija Srbije otvorila je kvalifikacije remijem sa Belgijom - 27:27 - u Zrenjaninu, nakon čega je usledio poraz u Švajcarskoj 24:29, što pred sastav selektora Nenada Peruničića nameće imperativ pobede u narednom duelu sa kojim se rukomet vraća u dvoranu koja je bila poprište mnogih legendarnih utakmica, a u kojoj je osvojeno i svetsko zlato seniorki 1973.

Poslednji put u zvaničnoj utakmici beogradska publika imala je priliku da vidi najbolje srpske rukometaše 29. oktobra 2014. kada je u „Pioniru” savladana Crna Gora sa 25:21.

Meč četvrtog kola protiv Hrvatske je na programu 14. aprila u Zadru.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.