DA SE NIKADA VIŠE NE PONOVI SPLIT: Savez upozorio klubove pred buduća gostovanja u Hrvatskoj!
Saopštenje saveza potpisao je Viktor Jelenić, Foto: Nemanja Pančić

DOPIS VSS

DA SE NIKADA VIŠE NE PONOVI SPLIT: Savez upozorio klubove pred buduća gostovanja u Hrvatskoj!

VSS je podsetio klubove da su, prilikom odigravanja međunarodnih utakmica u zemlji i gostovanja stranih klubova, dužni da prijave događaj MUP

Objavljeno:

Vaterpolo savez Srbije (VSS) upozorio je klubove da moraju da sprovedu određene mere bezbednosti kada budu igrali sa ekipama iz regiona, a pre svega u Hrvatskoj.

Klubovi, sudije i delegati dobili su dopis iz VSS povodom sastanaka vezanih za Regionalnu ligu i nastavka takmičenja, a posle napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, 9. februara uoči utakmice sa Mornarom. Kako se navodi u saopštenju, VSS je podsetio klubove da su, prilikom odigravanja međunarodnih utakmica u zemlji i gostovanja stranih klubova, dužni da prijave događaj Ministarstvu unutrašnjih poslova i angažuju licenciranu agenciju za obezbeđenje, sa povećanim merama bezbednosti.

Na povećane mere bezbednosti mora se obratiti pažnja i prilikom odlaska domaćih klubova u inostranstvo, a taj događaj mora da se prijavi Ministarstvu inostranih poslova i Ministarstvu omladine i sporta, tako što će se popuniti obrazac prijave međunarodnog sportskog događaja.

- Ono što želimo da istaknemo i da skrenemo pažnju svim klubovima i njihovim stručnim štabovima, posebno trenerima, da prilikom gostovanja u inostranstvu, pre svega Hrvatskoj, obrate pažnju na ponašanje svih svojih članova delegacije, a naročito pri putovanju mlađih kategorija i da ne dopuste da se dogode bilo kakve provokacije sa naše strane koje bi mogle da prouzrokuju negativne posledice - navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik VSS Viktor Jelenić.

VSS je naveo da svi moraju da se potrude da se događaji iz Splita više nikada ne ponove i zamolio klubove i sve učesnike sportskih manifestacija da ozbiljno shvate dopis i da najbolji način predstavljaju Srbiju u inostranstvu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.