SRPSKI KLUBOVI SE DOGOVORILI! Splitski pir dobio epilog, donešena je revolucionarna odluka!
Momenat kada je Kralj pokušavao da izađe iz mora, Foto: Printscreen

DA LI JE OVO PRAVO REŠENJE?

SRPSKI KLUBOVI SE DOGOVORILI! Splitski pir dobio epilog, donešena je revolucionarna odluka!

- Svi smo svesni događaja koji su se odigrali u Splitu 9. februara 2019. godine pred odigravanje utakmice 12. kola VK Mornar - VK Crvena zvezda gde su napadnuti sportisti VK Crvena zvezda hladnim oružjem - stoji na početku saopštenja

Objavljeno: 15:43h

Ove srede je u Kući vaterpola održan sastanak rukovodstva saveza i svih srpskih klubova, učesnika regionalne lige sa kog je članovima Upravnog odbora i Povereništvu za takmičenje upućen sledeći dopis:

- Poštovani sportski prijatelji

Svi smo svesni događaja koji su se odigrali u Splitu 9. februara 2019. godine pred odigravanje utakmice 12. kola VK Mornar - VK Crvena zvezda gde su napadnuti sportisti VK Crvena zvezda hladnim oružjem, od strane grupe huligana.

Nažalost, taj napad huligana bio je motivisan etničkom mržnjom, što u svakom slučaju predstavlja najteži mogući vid nasilja. Samo pukom srećom po sve nas, taj napad se nije završio tragičnim ishodom. Ono što nas ohrabruje su izjave osude svih relevantnih faktora u Hrvatskoj, kako političkih tako i sportskih, kao i brza reakcija hrvatske policije. Iskreno verujemo da se neće samo na tome završiti već da će počinioci ovog zlodela biti najstrože kažnjeni.

Noga Aleksandra Kralja
Noga Aleksandra Kralja foto: Marina Lopičić

Inicirano gore navedenim rukovodstvo Vaterpolo saveza Srbije je održalo sastanak sa predstavnicima srpskih klubova, učesnika regionalne lige kako bi analizirali novonastalu situaciju i preduzeli određene korake.

Kao zaključak tog sastanka donešen je jedinstven stav svih srpskih klubova, učesnika ovog takmičenja da do kraja tekuće sezone ne učestvuje na sportskim borilištima u gradu Splitu kao i sportskim borilištima koji se nalaze na udaljenosti ne manjoj od 200 kilometara od Splita iz bezbednosnih razloga. Za VK Crvena zvezda je u ovom trenutku neprihvatljivo da gostuje u Splitu, što su jednoglasno podržali ostali klubovi iz Srbije, učesnici regionalne lige, te vam ovim putem upućujemo molbu da nam izađete u susret i omogućite da se preostale utakmice planirane na pomenutom području izmeste kako bi na taj način završili već započeto takmičenje. Molimo vas da nam odgovorite do utorka 19. februara - piše u saopštenju Vaterpolo saveza Srbije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.