MORAO DA BACI MAJICU ZVEZDE: Dok su jedni pokušavali da pomognu vaterpolisti, drugi su vikali - On je četnik!
Aleksandru Kralju je grupa Splićana pokušala da pomogne, Foto: Printscreen/Youtube/Slobodna Dalmacija

veliki skandal i incident

MORAO DA BACI MAJICU ZVEZDE: Dok su jedni pokušavali da pomognu vaterpolisti, drugi su vikali - On je četnik!

Oprečne reakcije prisutnih na splitskog rivi prilikom napada huligana na vaterpoliste zvezde

Objavljeno:

Veliki incident i skandal dogodio se u Splitu kada su petorica huligana, pretpostavlja se pripadnici Torcide, napali trojicu vaterpolista Crvene zvezde koji su pili kafu u kafiću na rivi.

Oni su napadnuti zbog obeležja srpskog kluba, a jedan od njih, Aleksandro Kralj, morao je da skoči u more da bi se spasio huligana koji su ga pre toga nekoliko puta izudarali.

- Da nisam skočio u more ubili bi me - rekao je Kralj policiji kada je došla.

Aleksandro Kralj pokušava da izađe iz mora
Aleksandro Kralj pokušava da izađe iz morafoto: Printscreen/Youtube/Slobodna Dalmacija

Na snimku koji je objavila "Slobodna Dalmacija" vidi se kako golman crveno-belih skida majicu i baca je u more, a onda prilazi obali gde nekolicina ljudi pokušava da mu pomogne da izađe iz vode.

S druge strane se na snimku čuje da neko viče "Četnik", a isto takoko jedna devojka izgovara "On je četnik, ipak, je on četnik", mada je ta ista devojka pre toga (zaključili bismo po glasu) vikala "Zovite policiju, nemojte snimati, nego zovite policiju".

Predsednik Crvene zvezde i Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić potvrdio je ranije da je golman Aleksandro Kralj morao da skače u more u Splitu po dobijanju nekoliko udaraca od napadača, ali i da nije dobio teže povrede. Index navodi da je njemu navodno razbijena arkada. Prema navodima "Slobodne Dalmacije", četvorica igrača sedela su na kafi oko 13:40 sati na Rivi, glavnom gradskom šetalištu, kada im je prišla grupa mladića i zatražila od njih da skinu trenerke sa klupskim obeležjima, a potom nasrnula na njih i počela da ih tuče. - Odjednom je nastala galama i vika. Riva je bila puna, a ođednom je jedan čovek skočio u more, dok je drugi pobegao u smeru Palače, prema Voćnom trgu. Mislim da je bilo više napadača. Nesrećni mladić iz mora vikao je da je Crnogorac - rekao je za "Slobodnu Dalmaciju" jedan od očevidaca ovog inicidenta.

Policija saslušava Aleksandra Kralja o incidentu
Policija saslušava Aleksandra Kralja o incidentufoto: Twitter / Printscreen

Iz srpskog kluba su jasno posle incidenta poručili da ne žele da igraju utakmicu, dok je Mornar uputio izvinjenje i osudio napad na gostujuće vaterpoliste.

Prema poslednjim informacijama, utakmica bi trebalo da bude otkazana, a vaterpolisti Zvezde su već na putu za Beograd.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.