OTKAZUJE SE UTAKMICA U SPLITU: Vaterpolisti Zvezde se vraćaju za Beograd, Mornar se izvinio zbog napada huligana!
Aleksandro Kralj je morao da skoči u more bežeći od huligana, Foto: Printscreen/Youtube/Slobodna Dalmacija

Epilog incidenta

OTKAZUJE SE UTAKMICA U SPLITU: Vaterpolisti Zvezde se vraćaju za Beograd, Mornar se izvinio zbog napada huligana!

Jedan od vaterpolista crveno-belih je morao da spas od huligana potraži skokom u more

Objavljeno:

"Vaterpolo klub Mornar oštro osuđuje današnji napad na četvoricu vaterpolista Crvene zvezde u Splitu", rekao je sekretar Mornara Vili Marinić. - Saznali smo da je par njihovih igrača napadnuto danas nakon što su slobodno vreme, nakon treninga, a pre utakmice, iskoristili za šetnju po splitskoj rivi. Naš klub oštro osuđuje svaku vrstu nasilja, kako na sportskim borilištima, tako i izvan njih, a samim tim i ovaj napad - rekao je Marinić.

Mediji prenose da je utakmica u međuvremenu otkazana i da će se vaterpolisti crveno-belih vratiti za Beograd. Četvorica vaterpolista Crvene zvezde napadnuta su u Splitu pred utakmicu sa Mornarom u Regionalnoj ligi, a Marinić kaže da VK Mornar žali što je došlo do toga nakon što, kako je naglasio, dva kluba 10 godina igraju regionalnu ligu po celom regionu, bez ikakvih incidenata.

Aleksandro Kralj izlazi iz mora
Aleksandro Kralj izlazi iz morafoto: Twitter / Printscreen

On je za hrvatski portal "Indeks" dodao da su vaterpolisti Zvezde, s kojima je Mornar trebalo da večeras u 20:30 sati igra utakmicu regionalne lige, doputovali u Split juče po podne. - Odseli su u hotelu Zagreb u Duilovu, odakle su sinoć i jutros pod policijskom pratnjom otišli na treninge na bazene na Poljudu - rekao je on. Hrvatski portal "24 sata" navodi da su vaterpolisti "Zvezde" u klupskim obeležjima napadnuti na splitskoj Rivi, da su trojica pobegla, a da je Aleksandro Kralj zbog nekoliko udaraca čak morao da skače u more. Predsednik vaterpolo kluba "Crvena zvezda" Viktor Jelenić potvrdio je da je golman Kralj morao da skače u more u Splitu po dobijanju nekoliko udaraca od napadača, ali i da nije dobio teže povrede.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.