ISPRAVLJENA VELIKA NEPRAVDA: Srpskoj atletičarki dodeljena medalja sa Svetskog prvenstva koju je zaslužila!
Atletska dvorana/Ilustracija, Foto: Promo

ISPLATILO SE ČEKANJE

ISPRAVLJENA VELIKA NEPRAVDA: Srpskoj atletičarki dodeljena medalja sa Svetskog prvenstva koju je zaslužila!

Srpska takmičarka je postavila nacionalni rekord, ali joj to nije bilo dovoljno za medalju

Objavljeno:

Na sajtu IAAF objavio je da je Biljana Topić treća u troskoku na Svetskom prvenstvu 2009. godine, piše "Sportski žurnal".

Na takmičenju pre deset godina, zlato je osvojila Kubanka Jarhelis Savinj sa 14,95 metara, druga je bila njena sunarodnica Mavel Gej sa rezultatom od 14,61 metar, dok je bronzu osvojila Ana Pjatih iz Rusije sa 14,58 metara.

Srpska takmičarka je postavila nacionalni rekord sa skokom od 14,52 metara, ali joj to nije bilo dovoljno za medalju. Međutim, izgleda da će posle deset godina ipak biti među osvajačicama odličja.

Ruskinji Ani Pjatih je u avgustu 2017. godine Sud za sportsku arbitražu u Lozani kaznio sa četvorogodišnjom zabranom nastupa zbog korišćenja deksiudrohlormetila testosterona deset godina ranije (31. avgusta 2007. godine). Poništeni su joj rezultati na Svetskom prvenstvu u Japanu 2007. i rezultati ostvareni od 6. jula 2013. do 15. decembra 2016. Četvorogodišnja zabrana nastupa je počela 15. decembra 2016. i traje do 14. decembra 2020.

Biljana Topić je supruga proslavljenog Dragutina Topića
Biljana Topić je supruga proslavljenog Dragutina Topićafoto: Saša Pavlić Koky

Nigde se zvanično ne vidi da su joj poništeni i rezultati u međuvremenu pa tako ni onaj važan srpskoj atletskoj javnosti, sa Svetskog prvenstva 2009. godine. Nigde nije navedeno ni da je Biljana Topić napredovala u plasmanu.

Na zvaničnom profilu Biljane Topić na sajtu IAAF piše da je ona osvojila bronzu na takmičenju pre deset godina. Sada je na potezu Atletski savez Srbije koji treba da zajedno sa Svetskom kućom atletike razreši zavrzlamu koja je nastala u atletskom svetu.

Na zvaničnom profilu Biljane Topić piše da je osvojila bronzu u Berlinu
Na zvaničnom profilu Biljane Topić piše da je osvojila bronzu u Berlinu foto: Printscreen/IAAF

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.