NIKAD NIKO KAO BREJDI: Nju Ingland je osvojio Superboul u jednom od najneuzbudljivijih finala ikada!
Tom Brejdi najtrofejniji i najstariji osvajač Superboula, Foto: EPA/Erik S Lesser

Istorija je ispisana

NIKAD NIKO KAO BREJDI: Nju Ingland je osvojio Superboul u jednom od najneuzbudljivijih finala ikada!

Ovo je šesti trofej "Vinsa Lombardija" za legendarnog kvoterbeka i trenera Beličika

Objavljeno: 09:03h

Istorija je ispisana! Napisali su je Nju Ingland, Tom Brejdi i Bil Beličik u 53. po redu Superboulu! Pejtriotsi su ponovo NFL šampioni!

Zastavljen je najbolji napad lige u velikom finalu NFL plej-ofa, a Nju Ingland je pobedio Remse iz Los Anđelesa 13:3 u jednom od najdosadnijih finala, kako kažu mnogi ljubitelji ovog sporta.

Uostalom o tome govori i rekordno mali broj poena (ukupno 16) što je najmanje ikada u Superboul finalima.

Ipak, daleko važniji rekord od toga jeste da je Tom Brejdi postao rekorder po broju NFL titula sa 6 osvojenih šampionskih prstenova, a uz to je i najstariji kvoterbek koji je uspeo da osvoji titulu. Sve to isto važi i za njegovog trenera Bila Beličika.

1 / 13 Foto: EPA/Larry W Smith

Bila je ovo repriza Superboula iz 2002. godine kada je i započela dinastija "patriota" koja traje 17 godina, samo što su tada naspram njih bili Remsi iz Sent Luisa, koji su se u međuvremenu preselili u Los Anđeles.

Spektakl je bio i to se ne može osporiti, makar kada je u pitanju sve ono što se sa strane dešavalo na "Mercedes Benc" stadionu u Atlanti, kao što se uostalom očekuje od najgledanijeg sportskog događaja na svetu, ali je nedostajalo više uzbuđenja i više poena na terenu.

Heroj pobede nju Inglanda bio je na neki način Stiven Gostkovski koji je postigao fild gol na 70 sekundi pre kraja i tako doneo nedostižnu prednost timu iz Masačusetsa.

A nije tako slutilo kada je već na početku meča maltene Brejdijev pas bio presečen, međutim, strašna odbrana koju je postavio Bil Beličik bila je neprobojna za najbolji napad u ligi, o čemu govori da su do poluvremena primili samo jedan fild gol.

Doduše, i postigli su samo jedan, pa je na polovini meča bilo 3:3, da bi onda, uoči ovog meča često prizivani, Gronkovski uhvatio pas na jard od "end zone" Remsa, a u narednom pokušaju Soni Mičel je trčanjem doneo jedini tačdaun na meču.

Potom je Gostkovski na već pomenuti način doneo pobedu u samom finišu.

Na kraju titula MVP-ja je otišla u ruke Džulijana Edelmana koji je statistički gledano i bio najkorisniji sa 141 uhvaćenim jardom, dok je Brejdi bacio 262 jarda,ali je imao i jedan intersepšn. Na drugoj strani Džered Gof je bacio 299 jardi i takođe upisao jednu presečenu loptu, a prvi napadač ekipe Grli je bio potpuno indisponiran na ovom susretu.

Za kraj da pomenemo da je Nju Ingland sustigao svoje najveće rivale, Pitsburg, po broju osvojenih titula, ali zato sada ima više pobeda u plej-ofu - 37.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.