SPREČENA OGROMNA TRAGEDIJA: Drama na utakmici, trener spasio život igraču koji je bio na ivici smrti!
Trener Ivan Orlov spašava život hokejašu, Foto: Printscreen/Youtube

Teške scene

SPREČENA OGROMNA TRAGEDIJA: Drama na utakmici, trener spasio život igraču koji je bio na ivici smrti!

Ivan Orlov je postao heroj Rusije

Objavljeno: 21:29h

Drama opasna po život se dogodila na hokejaškoj utakmici u Rusiji, ali je zahvaljujući treneru Ivanu Orlovu sprečena užasna tragedija.

Orlov je trenutno heroj u Rusiji, ali i širom Evrope nakon što je počela da se širi vest i snimak kako je spasio život igraču Dmitriju Tuturkinu.

Na utakmici između amaterskih hokejaških timova Sojuz i NBD bank došlo je do teške povrede glave jednog igrača kada ga je protivnik bodičekom nabio u ogradu, a ovaj pre nego što je pao udario glavom u ogradu, a potom i o led.

Ostao je da leži na terenu ne pomerajući se, a najbliži igrači su odmah shvatili da se radi o teškoj povredi i da je Tuturkin ostao bez svesti.

Trener Orlov je uleteo, uspeo da mu izvadi jezik da ga ne proguta i potom naredio jednom igraču da mu palicom blokira jezik, dok ga je on reanimirao.

- Dmitrijeva vilica je bila stegnuta, usne su mu bile plave i pena mu je izlazila na usta. Jezik mu je blokirao dotok vazduha. Srećom, uspeli smo da mu izvadimo jezik. Posle toga sam neprekidno pritiskao njegove grudi, sve dok nije počeo da diše. Posle još nekoliko pritisaka, i srce mu je ponovo proradilo. Koji trenutak kasnije osetili smo da diše, otvorio je i oči. Mislim da je bez vazduha bio čitav minut - ispričao je heroj Orlov.

On je uspeo da održi u životu nesrećnog hokejaša sve dok nije stigla hitna pomoć koja ga je potom preuzela i odvela u bolnicu.

Orlov nikada nije završio kurs prve pomoći, ali je naučio kako da je ukaže, jer je tokom igračke karijere video nekoliko puta slične scene.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.