SVET JE DOBIO NOVOG ŠAMPIONA: Danska razbila Norvešku u skandinavskom finalu!
Novi svetski šampioni - Danska, Foto: EPA

sp, rukomet

SVET JE DOBIO NOVOG ŠAMPIONA: Danska razbila Norvešku u skandinavskom finalu!

Mikel Hansen je još jednom bio najefikasniji pojedinac susreta, ali i celog prvenstva. U finalu je postigao 7 golova

Objavljeno:

Rukometna reprezentacija Danske novi je svetski šampion u rukometu, pošto je u finalnom meču deklasirala selekciju Norveške 31:22.

Trijumf skandinavske reprezentacije potpuno je zaslužen, jer je slavila na svih deset utakmica na ovoj, 26. po redu, planetarnoj smotri rukometaša.

Osvajanjem zlatne medalje, Danska je automatski izborila i nastup na Olimpjiskim igrama u Tokiju 2020. godine, dok će selekcije koje su zauzele od 2. do 7. mesta ići u dodatne kvalifikacije.

Danska, aktuelni olimpijski pobednik, po prvi put u svojoj istoriji popela se na krov sveta, dok je Norveška i na drugom uzastopnom Svetskom prvenstvu stigla do srebrne medealje, pošto je pre dve godine poražena u finalu od tadašnjeg domaćina Francuske.

Rukometna reprezentacija Danske postala je novi prvak sveta
Rukometna reprezentacija Danske postala je novi prvak sveta foto: Reuters

Za razliku od meča za treće mesto, finale u danskom Herningu nije bilo ni izbliza dramatično, pošto je pobednik bio poznat već nakon prvih 30 minuta. Fenomenalnom igrom, pre svega u napadu, ali i odličnim odbranama Landina, Danska je na odmor otišla sa sedam golova prednosti. Norvešani su vodili samo do 3:2, a onda je krenula lavina u izvođenju rukometaša u belim dresovima, nošenih frenetičnom podrškom sa prepunih tribina hale u Herningu.

MVP šampionata  Mikel Hansen
MVP šampionata Mikel Hansen foto: EPA

Prednost Danske samo je rasla u drugom poluvremenu, sredinom tog dela igre bila je prvi put dvocifrena, 25:15, a onda se do samog kraja kretala između 10 i 11 golova razlike, da bi u poslednjem minutu Norvežani sa tri uzastopna gola, spustili razliku na -9.

Mikel Hansen je još jednom bio najefikasniji pojedinac susreta, ali i celog prvenstva. U finalu je postigao 7 golova, a pratili su ga Lauge i Olsen sa po pet. Kod Norvežana je ubedljivo najbolji bio levokrilni rukometaš Jondal, koji je postigao čak 10 golova, dok je najbolji igrač ove selekcije, Sander Sagosen, postigao 4.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.