ODBOJKAŠICE DOBILE RIVALE NA EP: Kraljice Evrope iz Turske kreću u odbranu trona
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, Foto: ossrb.org

ŽREB U ISTANBULU

ODBOJKAŠICE DOBILE RIVALE NA EP: Kraljice Evrope iz Turske kreću u odbranu trona

Protivnici izabranicama Zorana Terzića biće Turska, Bugarska, Francuska, Finska i Grčka

Objavljeno:

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, aktuelni prvak Evrope, igraće u A grupi XXXI EP 2019. u Ankari sa Turskom, Bugarskom, Francuskom, Finskom i Grčkom, odlučeno je žrebom u "Sepetčiler" palati u Istanbulu.

Generalni sekretar OSS Ivan Knežević predstavljao je Odbojkaški savez Srbije na žrebu, a Jelena Nikolić, dugogodišnji kapiten seniorki Srbije i budući potpredsednik OSS žrebala je selekcije iz četvrtog „šešira“.

U B grupi u Lođu, pored Poljske igraće Italija, Belgija, Ukrajina, Portugalija i Slovenija. U C grupi u Budimpešti igraće Mađarska, Holandija, Hrvatska, Azerbejdžan, Rumunija i Estonija, a u D grupi u Bratislavi, Slovačka, Rusija, Nemačka, Belorusija, Španija i Švajcarska. Evropsko prvenstvo u konkurenciji odbojkašica odigraće se od 23. avgusta do 8. septembra u Turskoj, Poljskoj, Mađarskoj i Češkoj. Takmičenje po grupama na EP odigraće se od 23. do 29. avgusta.

Plasman u osminu finala izboriće po četiri selekcije iz svake grupe i u osmini finala će igrati selekcije iz A i C grupe, odnosno B i D grupe. Sve selekcije organizatori (Turska, Poljska, Mađarska i Slovačka) ukoliko se plasiraju u osminu finala igraće kod kuće, bez obzira na poziciju koju su zauzeli. Četvrtfinalni mečevi će se odigrati u Turskoj i Poljskoj, s tim da će pobednici osmine finala iz Mađarske otputovati u Tursku, a iz Slovačke u Poljsku. Polufinalne utakmice, kao i meč za treće mesto i finale, odigraće se u Ankari, u Turskoj.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.