EPILOG RAZOČARAVAJUĆEG PRVENSTVA: Nenad Peruničić ostaje selektor Srbije!
Nenad Peruničić, Foto: AP

nastavlja misiju

EPILOG RAZOČARAVAJUĆEG PRVENSTVA: Nenad Peruničić ostaje selektor Srbije!

Bolno je 18. mesto, ja stojim iznad njega - rekao je Peruničić

Objavljeno: 15:46h

Predsednik Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković rekao je na konferenciji za medije da rukometna reprezentacija neće menjati selektora dodavši da je uveren da će se rad Nenada Peruničića valorizovati kroz rezultate.

Bez obzira na 18. mesto na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj i Danskoj, Peruničić nastavlja proces podmlađivanja tima.

– Peruničić sigurno ostaje selektor, u ovoj godini nakon SP nas očekuju velika iskušenja i nastavak borbe za Evropsko prvenstvo. Ako bih mogao da ocenim, postojala je nesrazmera velikih očekivanja i objektivnog kvaliteta – rekao je Đurković.

Đurković je podsetio na veliki broj debitanata u reprezentaciji i da je potrebno vreme da stasaju.

Uveren sam da će se na narednim takmičenjima sve valorizovati kroz rezultate.

Rukometaši Srbije
Rukometaši Srbije foto: EPA/Clemens Bilan

Kako je naglasio, svi iz Saveza će se držati istog puta jer postoji vera u mlade rukometaše predvođene Peruničićem.

Nije sramota izgubiti od Brazila, kao što smo mi, i Hrvati su poraženi od iste selekcije. Argentina je odigrala nerešeno sa Mađarskom, to su primeri, a mi gledamo sebe. Puno poverenje imamo u Nenada i momke, doci će rezultati – zaključio je Đurković.

Selektor Peruničić preuzeo odgovornost za rezultat na SP, ali i podsetio da je za velike promene i podmlađivanje potrebno vreme.

Bolno je 18. mesto, ja stojim iznad njega. Nekad i sreća mora da posluži, bili smo i u najtežoj grupi, imali i povredu Zelenovića, a tu je i suđenje koje je bilo nepravedno za nas protiv Rusije. Ne želim alibi, gledali smo da izvučemo maksimum i, kao što sam rekao pre SP, za mene je neuspeh ako ne odemo u drugi krug – rekao je Peruničić.

Imao je Peruničić zanimljive tajm-aute na prvenstvu
Imao je Peruničić zanimljive tajm-aute na prvenstvufoto: Youtube / Printscreen

Kako je naglasio, svestan je koliko je težak proces smene generacije pošto je imao čak sedam debitanata na planetarnom šampionatu.

Možda je hazarderski, s obzirom na realno stanje, što sam drugi krug postavio kao cilj. Ipak, tako sam se vodio celu karijeru.

Peruničić dodaje da preuzima odgovornost za odabir igrača.

Za promene treba vreme, ali sportska želja i motiv nas teraju na više. Stojim iznad grupe igrača, očigledno je da trenutno imamo manjak kvaliteta, ali verujem da će se nadograditi – poručio je nekada trofejni rukometaš, konstatujući da nijednog trenutka nije dozvolio razočaranje kod igrača, već više kao lekcija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.