TRILERI U POLUFINALU NFL PLEJ-OFA REŠENI U PRODUŽECIMA: Pejtriotsi i Remsi boriće se u Superboulu za titulu!
Tom Brejdi će igrati u svom 9. Superboulu u karijeri, Foto: AP

NFL, plej-of

TRILERI U POLUFINALU NFL PLEJ-OFA REŠENI U PRODUŽECIMA: Pejtriotsi i Remsi boriće se u Superboulu za titulu!

Dva neverovatna meča smo gledali u finalima AFC i NFL konferencija

Objavljeno: 09:08h

Najavili smo već spektakle i drame u finalima konferencija i borbi za mesto u 53. Superboulu u razgovoru sa našim gostom Predragom Juriševićem i to se i obistinilo.

No krenimo redom, za šampionski prsten u Superboulu 3. februara u Atlanti boriće se Nju Ingland i Los Anđeles Remsi.

To je epilog finala AFC i NFC konferencije, odnosno, polufinala NFL plej-ofa, a obe utakmice su rešene u produžetku.

U dueli Čifsa i Petriotsa iskustvo je bilo presudno, mada ne bi bilo nezasluženo i da je Kanzas Siti slavio i našao se u velikom finalu, ali nije to lako uraditi kada sa druge strane napad predvodi Tom Brejdi.

Petsi su slavili u meču punom preokreta 37:31 upravo zahvaljujući, već sada možemo reći, legendarnom kvoterbeku koji je u produžetku bacao kao u najboljim danima i na brzinu doneo trijumf svojoj ekipi i 11. učešće u Superboulu u istoriji, a svoje deveto.

Sjajno su otvorili gosti iz Bostona meč i poveli 14:0, ali onda sledi buđenje domaćina na krilima rukija kvoterbeka Mahomsa, pa se događa preokret i vođstvo Čifsa 28:24.

Brejdi je vratio prednost, da bi Butker fild golom u finišu obezbedio "poglavicama" produžetak, ali tamo nisu imali nikakve šanse. Brzo je Brejdi doveo Nju Ingland do "end zone" i novog tačdauna čime je označio novu veliku pobedu i novo finale.

Ponovo je Bil Beličik u plej-ofu bio bolji od Endija Rida, da pomenemo malo i trenere dva tima, pošto ga je već jednom pobedio u Superboulu kada je Rid bio prvi trener Filadelfije.

Ništa manje nije bilo neizvesno drugo polufinale, odnosno finale AFC konferencije, samo što je u njemu odluka u produžetku pala posle fild gola, a ne posle tačdauna.

Remsi, koji su i pre početka sezone već viđeni bili kao učesnici Superboula, uspeli su da naprave podvig i na gostujućem terenu pobede Nju Orleans Sejntse 26:23.

Ali pitanje je da li bi to i uspeli da nije bilo ogromne sudijske greške u samom finišu utakmice pri rezultatu 20:20 kada su arbitri propustili da dosude prekršaj nad Trekuanom Smitom, hvatačem Sejntsa i zbog toga će se domaćin sigurno žaliti.

U slučaju da je prekršaj dosuđen, Nju Orleans bi imao nova četiri pokušaja za tačdaun i verovatno bi došao do njega, a time bi i isteklo vreme i oni bi bili u velikom finalu.

Sa druge strane pravi junak Remsa postao je kiker Greg Curlajn koji je pogodio dva najvažnija šuta svoje dosadašnje karijere.

Najpre je doneo produžetak svojim fild golom i onda u produžetku postigao fild gol sa 57 jardi za plasman u Superboul. On je takođe pogađao i prilikom povratka u meč svoje ekipe pošto su katastrofalno odigrali prvu četvrtinu i gubili posle nje 13:0, ali su se mic po mic vraćali u meč i na kraju načinili preokret.

Remsi su jedini Superboul osvojili 1999. godine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.