BIO JE VATRENI BED BLU BOJS, A SADA RADI U REPREZENTACIJI: Došao sam u majici Dinamo Zagreba i upoznao Divca!
Blažinčić i Divac, Foto: AP, Printscreen/24sata.hr

INTERESANTNA ANEGDOTA

BIO JE VATRENI BED BLU BOJS, A SADA RADI U REPREZENTACIJI: Došao sam u majici Dinamo Zagreba i upoznao Divca!

Dosad potpuno nepoznat susret

Objavljeno:

Godinama je bio na severu stadiona Dinamo zagreba, vatreni BBB, bežao je sa časova na utakmice, a sada je magistar kineziologije i jedan od najboljih kondicionih trenera u našoj susednoj zemlji. Ime mu je Igor Blažinčić, a posao mu je da priprema rukometnu reprezentaciju Hrvatske za najteže što rukomet ima da ponudi - završnicu Svetskog prvenstva.

- Dugo sam bio aktivni Bojs. Otkad imam porodicu, suprugu, dvoje dece, nekoliko franšiza, posao, gradim novi centar u Zagrebu, pa više ne idem toliko na utakmice... Iako, ekipa me sve vjeme zove, nagovara, ali kako radim u PPD Zagrebu, dva treninga dnevno, ne stignem. Dani na severu i odlasci na utakmice su bili moji krasni dani, sjajni momci, drago mi je da sam i danas s njima u kontaktu - kaže Igor Blažinčić za 24sata.hr.

Hrvatska u nedelju igra protiv Brazila prvu utakmicu drugog kruga Svetskog prvenstva. U ponedjeljak je čeka domaćin Nemačka, a u sredu Francuska. Hrvati su u sjajnoj situaciji, posle svih pobeda u grupi, preneli su maksimalna četiri boda. Hrvatska igra sjajan rukomet, igrači lete terenom, a jedan od najzaslužnijih za to je upravo gospodin s početka priče.

Bio je na opservaciji u četiri NBA kluba: LA Lejkersima, Atlanti, Indijani i Torontu, učio je od najboljih. Upoznao je i Fila Džekona i Kobija Brajanta. A u Los Anđeles je došao - više nego jednostavno.

- Poslao sam im mail, rekao da sam kondicioni trener hrvatske kadetske reprezentacije i pitao mogu li da dođem. Rekli su mi da slobodno dođem - ispričao je Igor za 24sata.hr.

Za Lejkersa ga veže i jedna anegdota, koja će veoma interesantna biti i Srbima.

- Bio sam u teretani i došao mi je lik iz Lejkersa i rekao: ‘Evo, tu je jedan iz tvoje države, daj da vas upoznam, zna da si ovde’. A ja sam bio u majici Dinamo Zagreb. I došao Vlade Divac i kaže: ‘Šta je ovo, Dinamo Zagreb’, ha, ha... - rekao je Blažinčić o legendarnom srpskom košarkašu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.