KOFERI SU ODAVNO SPAKOVANI: Nemačka pobedom zapečatila srpsku sudbinu u Berlinu!
Lazar Kukić je bio nemoćan protiv nemačkih reprezentativaca, Foto: AP/Soeren Stache

SP U RUKOMETU

KOFERI SU ODAVNO SPAKOVANI: Nemačka pobedom zapečatila srpsku sudbinu u Berlinu!

Orlovi će se boriti za plasman od 17. do 20. mesta u Kopenhagenu

Objavljeno: 22:25h

Rukometna reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Nemačke 23:31 (12:16) u utakmici petog kola grupe A na Svetskom prvenstvu u Berlinu.

Sa pobedom, remijem i tri poraza, Orlovi su zauzeli peto mesto u grupi i boriće se za plasman od 17. do 20. mesta u Kopenhagenu protiv Bahreina u subotu u 18 časova. Osim Bahreina, Srbiji će rivali biti Austrija i Argentina.

U grotlu "Mercedes Benc Arene" u Berlinu dobro su se snašli "Orlovi" na startu duela sa domaćinom. Započeo je selektor Peruničić utakmicu sa bekovskom trojkom Mošić-Vujić-Milić, koja je u par navrata uspela da nadigra snažnu nemačku odbranu. Preko kapitena Nemanje Ilića povela je Srbija u osmom minutu sa 4:3, a šansu da se dobra igra u napadu još više kapitalizuje sprečavao je raspoloženi Silvio Hajnefeter, koji je poluvreme završio sa osam odbrana.

1 / 4 Foto: AP/Soeren Stache

Prvim golom na Svetskim prvenstvima, Milan Milić je na 7:7 u 14. minutu. Imala je Srbija priključak i posle gola Bogdana Radivojevića za 10:11 u 22. minutu, ali su se Nemci odvojili +4 do odmora, iskoristivši i brojčanu prednost na terenu posle dva vezana isključenja u srpskom timu (jedno posle nepravilne izmene).

Imali su Orlovi šansu da preko Stefana Vujića dođu na -2 u 38. minutu, ali je Silvio Hajnefeter odlično intervenisao. Pivotmen nemačkog tima Janik Kolbaher držao je domaćina u vođstvu sa tri vezana gola (15:20, 42.). Ponestalo je ideje srpskom napadu, a sa druge strane, ređali su se golovi kao na traci. Serijom 4:0, evropski šampioni iz 2016. godine, došli su do maksimalnih + 10 (16:26). Posle gola kapitena Nemanje Ilića rezultat je bio 20:26 u 54. minutu, a konačan rezulta bio je 31:23 za Nemce.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.