PRVI TRIJUMF NA SP: Srbija srušila i Severnu i Južnu Koreju za 60 minuta - pobeda koja ostavlja tračak nade!
Trijumf koji ostavlja naše reprezentativce u igri za dalji plasman, Foto: Reuters

sp, rukomet

PRVI TRIJUMF NA SP: Srbija srušila i Severnu i Južnu Koreju za 60 minuta - pobeda koja ostavlja tračak nade!

Mladi Vukašin Vorkapić je, za kratko vreme na terenu, postigao čak 7 golova, u stoprocentan šut. Nemanja Ilić je dodao 5, a Kukić, Radivojević i Marsenić po četiri

Objavljeno:

Rukometna reprezentacija Srbije upisala je prvu pobedu na Svetskom prvenstvu u rukometu, pošto je u Berlinu bila bolja od zajedničke selekcije dve Koreje, Severne i Južne sa 31:29.

Ovim trijumfom sačuvali smo nadu da možemo među 12 najboljih, ali nam za to, pored pobede nad domaćinima Nemcima u poslednjem kolu, trebaju da se poklope još neki rezultati.

Koreja je vodila sa 5:2 na početku, zahvaljujući mnogobrojnim tehničkim greškama naših rukometaša, ali smo tada napravili seriju 4:0 i prešli u prvo vođstvo.

Naši rivali su ponovo poveli sa 9:8 i sve do poluvremena održavali jedan do dva gola razlike. Na odmor se otišlo sa 16:14 za Koreju, a ponovo smo dopustili protivniku da nam postigne gol u poslednjoj sekundi.

Pobeda za rukometaše Srbije
Pobeda za rukometaše Srbije foto: EPA/Fehim Demir

U prvoj polovini drugog poluvremena Korejci su imali i igru i rezultat. Razlika se kretala između jednog i, maksimalno, tri gola. Uspevali smo u nekoliko navrata da iskontrolišemo njihov napad, ali smo i dalje dosta grešili kada smo mi napadali. U 44. minutu Mošić smanjuje na 21:22, da bi minut kasnije mladi Vorkapić, otkrovenje meča, doneo poravnanje. Prvi put smo poveli u nastavku nakon kontre koju je realizovao Vukašin Vorkapić u 52. minutu. Minut nakon toga već smo imali tri gola viška, strelac je bio probuđeni kapiten Nemanja Ilić.

Prvi trijumf na SP za Srbiju
Prvi trijumf na SP za Srbiju foto: Starsport©

Izgleda da su to bili i odlučujući trenuci na utakmici, pošto više nismo dozvolili rivalima da nam ozbiljnije priprete, pa je finiš meča protekao bez drame, mada su Korejci na minut pre kraja došli na -2, ali je Ilić, novim golom, rešio sve dileme.

Mladi Vukašin Vorkapić je, za kratko vreme na terenu, postigao čak 7 golova, u stoprocentan šut. Nemanja Ilić je dodao 5, a Kukić, Radivojević i Marsenić po četiri.

Kod Korejaca Jeong-Gu Kang je 12 puta varao naše golmane, Jang i Kim su postigli po 5 golova, a svi ostali sa po jedan, ili se nisu upisali u strelce.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.