NOVI PODVIG JAPANCA: Kobajaši preleteo i čuveni Garmiš-Partenkirhen!
Nova pobeda za japanskog ski-skakača, Foto: EPA

ČETIRI SKAKAONICE

NOVI PODVIG JAPANCA: Kobajaši preleteo i čuveni Garmiš-Partenkirhen!

Drugo mesto zauzeo je Nemac Markus Ajzenbihler sa skoro dva boda manje, a daleko od njih našao se trećeplasirani David Kubacki iz Poljske

Objavljeno:

Japanski ski skakač Rjoju Kobajaši posle Oberstdorfa trijumfovao je i na drugom takmičenju u okviru turneje Četiri skakaonice održanom u nemačkom Garmiš-Partenkirhenu.

Kobajaši je do šestog trijumfa ove sezone došao ukupnim skorom od 266,6 bodova zahvaljujući skokovima od 136,5 i 133 metara.

Drugo mesto zauzeo je Nemac Markus Ajzenbihler sa skoro dva boda manje, a daleko od njih našao se trećeplasirani David Kubacki iz Poljske. Posle novog trijumfa, Kobajaši je povećao svoju prednost u borbi za konačan trijumf. Japanac ima 548,9 bodova, a prate ga Ajzenbihler sa 546,6 i Kubacki sa 526.

Kobajaši je zabeležio novi trijumf na Četiri skakaonice
Kobajaši je zabeležio novi trijumf na Četiri skakaonice foto: EPA

Kobajaši je prvi i u poretku Svetskog kupa sa 756 bodova, ispred Poljaka Pjotra Žile, koji je bio 11. u Garmišu, i Stoha sa 437. Na Novogodišnjoj turneji sada sledi selidba u Austriju, gde najbolje skakače sveta čeka druga polovina takmičenja. U petak će ih ugostiti Insbruk, a u nedelju Bišofshofen.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.