SPORTSKI DOGAĐAJI U 2019. GODINI: Đoković ganja sva četiri Gren slema, ali svima je cilj Tokio 2020. godine
Novak Đoković, Foto: EPA

NAJAVA

SPORTSKI DOGAĐAJI U 2019. GODINI: Đoković ganja sva četiri Gren slema, ali svima je cilj Tokio 2020. godine

Najavljujemo sportsku 2019. godinu u kojoj će glavni fokus biti na kvalifikacijama na Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Objavljeno:

Sledeća 2019. godina u svetu sporta biće veoma važna. To je predolimpijska godina pa će sav fokus biti na kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Pored tradicionalnih takmičenja koja su na programu svake godine, kao što su teniski gren slemovi i Mastersi, dodele sportskog Oskara nagrade "Laureus", novogodišnja turneja u ski skokovima "Četiri skakaonice", Dakar reli ili izbori najboljih sportista krajem godine, 2019. godinu otvoriće Svetsko prvenstvo u rukometu od 10. do 27. januara u Danskoj i Nemačkoj na kome će srpski rukometaši pokušati da naprave bolji rezultat nego što je bio ranijih godina. Uspešan niz iz druge polovine 2018. godine, pokušaće da nastavi i Novak Đoković koji će biti prvi favorit na svim većim turnirima u 2019. godini, za početak Australijan openu koji počinje 14. januara.

U završnici kvalifikacija za Mundobasket u Kini, Orlovima Aleksandra Đorđevića potrebna je pobeda ili protiv Estonije (21. februar) ili protiv Izraela (24. februar) kako bi se domogli svetske smotre koja je na programu od 31. avgusta do 15. septembra. Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2020. godine počinju u martu, a u trećem mesecu očekuju nas i Evropsko atletsko prvenstvo u dvorani na kome će Ivana Španović pokušati da odbrani titulu iz Beograda, Zimske univerzitetske igre kao i početak sezona u Formuli 1 i Moto gp šampionatu.

Beogradski maraton je zakazan za 14. april, a finala fudbalske Lige šampiona i UEFA Lige Evrope za maj. U junu nas očekuju Evropske olimpijske igre, Svetsko fudbalsko prvenstvo za dame kao i finale plej-ofa NBA lige, u kome ćemo, nadamo se, gledati i nekog srpskog košarkaša i završni turnir A divizije Lige nacija. U julu počinju takmičenja u odbojkaškim Ligama nacija, a na programu su i letnja Univerzijada i najprestižnija biciklistička trka Tur de Frans.

Avgust je tradicionalno zakazan za kvalifikacije u fudbalskim evrokupovima, a do kraja godine očekuju nas još Evropska prvenstva u odbojci za žene (titulu brani Srbija) i muškarce (Srbi su 2017. godine osvojili bronzu), a odbojkaške selekcije u osmom mesecu čekaju i Interkontinentalne kvalifikacije za OI u Tokiju, Svetska prvenstva u atletici (28. 9. - 6. 10.) i rukometu za žene (30.11. - 15. 12.). Takmičari u individualnim sportovima pokušaće da dođu do mesta u olimpijskom timu Srbije kroz Svetska i Evropska prvenstva, Svetske kupove i Gren slem turnirima (borilački sportovi).

BONUS VIDEO:

(Sofija Vrebac)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.