OD PLZENJSKIH NOĆI DO MEĆAVE U HUMSKOJ: Godina koju će Grobari pod hitno želeti da zaborave!
Partizanova godina u slikama - od sjaja do očaja, Foto: Printscreen/Youtube, Beta/Branislav Božić, Dado Đilas

OD SJAJA DO OČAJA

OD PLZENJSKIH NOĆI DO MEĆAVE U HUMSKOJ: Godina koju će Grobari pod hitno želeti da zaborave!

A, sve je počelo tako idilično...

Objavljeno:
Aleksa Radosavljević

Kako se samo lepo ušlo u 2018. godinu, ukoliko ste navijač Partizana.

Krajem 2017. obezbeđen je plasman u 1/16 finala Lige Evrope u kojoj je protivnik crno-belima bila plzenjska Viktorija. Posle samog žreba, u klubu su bili zadovoljni jer su izbegli neke od težih rivala, a posle dve trećine prve utakmice u februaru 2018, bili su još zadovoljniji jer su imali prednost od 1:0 nad nezgodnim i izuzetno uigranim Česima.

Međutim, od izjednačujućeg gola Reznika u 81. minutu, skoro sve je krenulo po zlu. U revanš meču crno-beli su poraženi sa 2:0, a nisu stvorili gotovo nijednu šansu.

Usledio je remi sa Zemunom i poraz od Radničkog iz Niša u Superligi, pa je tada pored osmine finala Lige Evrope praktično izgubljena i titula, koja je postala gotovo pa nedostižna.

Poraz u 157. Večitom derbiju u plej-ofu samo je zapečatio sudbinu crno-belih i odaljio ih od odbrane titule.

Kup su odbranili pobedom nad lučanskom Mladosti od 2:1 u Surdulici, pa je na taj način Miroslav Đukić osvojio prvi trofej u trenerskoj karijeri. Međutim, taj trofej nije zadovoljio veliku većinu navijača.

Od početka naredne sezone, crno-beli su uspeli da se domognu plej-ofa za ulazak u Ligu Evrope, gde su poraženi od Bešiktaša, i pored dobre partije na svom stadionu.

Tada je već umesto Miroslava Đukića na klupu došao Zoran Bata Mirković, koji je doveden da ugasi požar u ekipi koju nije sam selektirao. On se odmah prihvatio nezahvalnog zadatka i na početku je delovalo da je šok terapijom postignuto ono što su čelnici kluba i želeli njegovim dovođenjem.

Međutim, previše remija u prvom delu sezone (čak osam) uticalo je na to da i Crvena zvezda i Radnički iz Niša (ni od jednih crno-beli nisu poraženi, ali ih nisu ni pobedili) budu ispred Partizana na tabeli i to uz pozamašnu bodovnu prednost. Mora se naglasiti da su samo u prvom kolu izabranici Batice Mirkovića poraženi od Radnika iz Surdulice, dok od tada ne znaju za gorčinu neuspeha.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Što se košarkaškog kluba tiče, posle nekoliko veoma turbulentnih i teških godina, malo se konsolidovao dolaskom Ostoje Mijailovića na mesto predsednika.

Doduše, ni u sezoni 2017/18 crno-beli nisu uspeli da se domognu plej-ofa ABA lige, nisu se proslavili ni u FIBA Ligi šampiona, a u Superligi su poraženi od Crvene zvezde već u polufinalu.

Kako je krenula nova sezona, krenule su da se događaju i bolje stvari za klub. Došao je dugo priželjkivani Rade Zagorac, došao je Andrea Trinkijeri kada su se kola slomila na Nenadu Čanku, a od tada su počeli da se nižu i bolji rezultati.

KK Partizan
KK Partizan foto: Starsport©

Ušlo se u Top 16 fazu Evrokupa, ali u ABA ligi i dalje rezultati nisu onakvi kakve Grobari priželjkuju, a s obzirom na to koliko je crno-bela javnost navikla na dobre stvari od košarkaške sekcije svog voljenog kluba, jasno je da i dalje ne mogu da budu zadovoljni.

Dakle, kada se stvari stave u ovakvu perspektivu, ovo je definitivno bila godina koju će Grobari što pre želeti da zaborave!

Problemima kroz koje prolaze druge sekcije JSD Partizan se nećemo baviti u ovom tekstu, a za kraj bi valjalo samo pomenuti da je ubedljivo najteže bilo vaterpolistima, koji su bukvalno na pragu toga da ostanu bez krova nad glavom, jer i dalje traje njihov "rat" sa Opštinom Voždovac oko prava korišćenja SC Banjica.

Neka im je sa srećom u toj borbi!

BONUS VIDEO:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.