OBJASNILI NEKE STVARI: Povratak kralja na tron i kraljičina predaja krune posle 50 sekundi i 13,5 godina bez poraza
Džon Džons razbija Gustavsona, Foto: AP/ Kyusung Gong

UFC LOS ANĐELES

OBJASNILI NEKE STVARI: Povratak kralja na tron i kraljičina predaja krune posle 50 sekundi i 13,5 godina bez poraza

U poluteškoj kategoriji za muškarce, slavio je Džon Džons, a kod dama je pobedila Amanda Nunjez

Objavljeno: 12:06h

UFC borbe u Los Anđelesu obeležili su šampioni.

U poluteškoj kategoriji za muškarce, slavio je Džon Džons koji je nokautom sredinom treće runde savladao Šveđanina Aleksandra Gustavsona. Švedski borac je od nemoći pao na stomak, a Amerikanac se vratio na tron poluteške kategorije u velikom stilu.

U prvoj rundi, Gustafson se hrabro držao, ali je Džouns pomalo trasirao put ka pobedi. Tukao je borca iz Švedske nogama, a onda je u trećoj rundi laktovima omamio Švađanina i snažnim udarcima ga dokrajčio. Sudijama nije preostalo ništa drugo nego da prekinu borbu. To je bila 26 Džounsova pobeda u profesionalnoj karijeri u kojoj nije zabeležio nijedan poraz.

Kod dama, Amandi Nunjez bilo je potrebno samo 50 sekundi da, u perolakoj kategoriji, pobedi šampionku Kris Kiborg koja nije izgubila duel u poslednjih 13,5 godina. Osim ove, Nunjezova ima pojas i u bantamu pa je tako postala prve žena koja ima titule u dve divizije.

Sve je taktički savršeno uradila Nunjezova. Njena protivnica je krenula bez pardona od početka meča, a Nunjez je dočekala šansu i s dva sjajna udarca poremetila planove Kiborgove. Sve je bilo gotovo kada je desni kroše Nunjezove završio na bradi Kiborg koja nije imala izbora osim da preda pojas.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.