IGRAO JE NA SP ZA MUŠKARCE, PA POSTAO ŽENA: Sada će nastupati na istom takmičenju, samo za žensku reprezentaciju!
Transrodna rukometašica, Foto: Printscreen/Youtube

LUDA PRIČA

IGRAO JE NA SP ZA MUŠKARCE, PA POSTAO ŽENA: Sada će nastupati na istom takmičenju, samo za žensku reprezentaciju!

Australija ovih dana bruji zbog neverovatne situacije

Objavljeno:

Australijski rukometaš nastupao je 2013. godine za svoj nacionalni tim na Svetskom prvenstvu. Sledeće godine ponovo bi trebalo da učestvuje na ovom turniru, ali sada u konkurenciji žena.

Kalum Monsi promenio je pol 2016. godine. Zove se Hana i ove godine postala je deo nacionalnog tima Kengura. Ona još nema dozvolu da nastupi na Svetskom prvenstvu, ali to ne bi trebalo da predstavlja problem, pošto je igrala u kvalifikacijama.

Ova rukometašica visoka je 188 centimetara i teška skoro sto kilograma, čime ispunjava sve uslove svetskih sportskih federacija. Njen nivo testosterona je ispod granice koju je zadao Međunarodni olimpijski odbor, a bila je podvrgnuta jednogodišnjoj hormonskoj terapiji, koju joj je odredila Međunarodna rukometna federacija (IHF).

Hana je sa 23 gola bila među najboljim igračicama svoje selekcije na Azijskim igrama, preko kojih se njena selekcija i kvalifikovala na SP.

- Provela sam mnogo vremena u radeći teretani i shvatila da mi sport može pomoći na različite načine. Veoma sam srećna sam što sam se vratila sportu. Sada sam najsrećnija žena na svetu - kazala je Hana.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.