DA LI SMO U KONCENTRACIONOM LOGORU ILI... Oglasio se Darko Stanić posle skandaloznog seksističkog ispada!
Darko Stanić, Foto: Dado Đilas

NASTAVAK SAGE

DA LI SMO U KONCENTRACIONOM LOGORU ILI... Oglasio se Darko Stanić posle skandaloznog seksističkog ispada!

Da li će mu ove reči pomoći ili odmoći?

Objavljeno: 08:14h

Proteklog vikenda jedna od glavnih vesti po srpskim medijima bio je Darko Stanić, bivši golman rukometne reprezentacije Srbije, koji je na jednom seminaru udario koleginicu papirom preko zadnjice, posle čega mu je doslovno "nebo palo na glavu".

- Prvo sam razmišljao da li bilo šta da govorim, jer ne želim da pravim špansku seriju od nečega što je neko protumačio na svoj način. Mada, kao sportista, u moralnom i etičkom smislu i s kućnim vaspitanjem, reći ću nekoliko reči - počeo je Stanić za Kurir i nastavio:

- Najpre, najmanji će biti problem da istog sekunda odem sa ove stolice ako javnost prosudi da sam ikoga uvredio. Te stvari oko zadnjice i to... Pa, molim vas, oni moju prijateljicu štite od mene?! Osobu koja radi sa mnom brane od njenog prijatelja? Razmišljam samo koji sam joj pršljen papirom dotakao... Dajte da vidimo taj snimak, možda se u mom mozgu desio neki prekid, da vidim šta sam to strašno uradio. Žao mi je što se ta devojka uvlači u ovu priču.

Darko Stanić na seminaru Atina
Darko Stanić na seminaru Atina foto: Beta/Miloš Miškov

Nije bilo potrebno Darku postavljati pitanja.

- Izuzetno poštujem jednakost svih ljudi, bilo da je to odnos muškaraca prema muškarcima, žena prema ženama, da li se radi o boji kože ili mišljenjima. Samo naše postojanje znači i apsolutnu slobodu izbora.

Ne krije Stanić da se nije složio s većinom stvari iznetih u istraživanju.

- Da se razumemo, meni se nije svideo način na koji je to istraživanje urađeno jer je bilo nepotpuno! Bez informacija o izvorima i s brojnim propustima, meni tu 90 odsto stvari nije bilo u redu. Ali, ponavljam, diskutujemo, uvek polazim od sebe. Možda i ja grešim, možda sam pogrešio, priznaću odmah ako sam pogrešio!

Darko Stanić
Darko Stanić foto: Beta/Miloš Miškov

Na seminaru je rekao i da žene nisu dobri vozači. Kakav je njegov odgovor na to?

- Da li smem uopšte da se nasmejem i našalim ili smo u koncentracionom logoru? A da mislim da su žene sigurniji vozači od muškaraca?! To je moj stav.

Poruka za kraj bila je jasna.

- Uvek sam branio i poštovao svoju zemlju. Dres Srbije nikad nisam skidao niti ću ga skinuti - zaključio je Stanić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.