DAME SE OKOMILE NA STANIĆA POSLE SKANDALA SA ZADNJICOM: Za njega ne postoje bazična načela civilizovanog ponašanja!
Darko Stanić, Foto: AP

NA UDARU NOVINARKI...

DAME SE OKOMILE NA STANIĆA POSLE SKANDALA SA ZADNJICOM: Za njega ne postoje bazična načela civilizovanog ponašanja!

Kao što smo već nekoliko puta kroz šalu komentarisali (naravno, u ovom slučaju nema previše mesta šali), našim koleginicama definitivno ne želite da se zamerite...

Objavljeno:

Grupa Novinarke protiv nasilja prema ženama najoštrije su osudile ponašanje državnog sekretara Ministarstva omladine i sporta Darka Stanića koji je na predstavljanju analize o rodnim stereotipima i rodno zasnovanom nasilju koleginicu udario papirima po zadnjici i ocenile da je najmanje što može da uradi da se javno izvini.

Ta grupa je ocenila da je Stanić tako dokazao da je i on sam, kao državni funkcioner, deo problema protiv kojeg se Vlada Srbije zajedno sa nevladinim organizacijama bori.

- Umesto da se istakne kao pozitivan primer u borbi ka rodnoj ravopravnosti, Stanić je uradio suprotno. On je poslao poruku da za njega zakoni o seksualnom uznemiravanju i zabrani diskriminacije ne važe, kao ni bazična načela civilizovanog ponašanja - navodi se u saopštenju.

Darko Stanić
Darko Stanić foto: Dado Đilas

Novinarke protiv nasilja su dodale da smatraju da su nosioci javnih funkcija paradigma društva i da ponašanjem treba da daju primer, a ne da demonstriraju seksizam i primitivizam.

- Kao novinarke, i same se neretko srećemo sa rodno zasnovanom diskriminacijom, uznemiravanjem i omalovažavanjem, i zbog toga, između ostalog, osuđujemo ovakvo ponašanje državnog sekretara prema koleginici - ocenjuje se u saopštenju.

Posle predstavljanje istraživanja i analize o korelaciji rodnih stereotipa i rodno zasnovanog nasilja koje je održano 20. decembra u medija centru UNS-a Stanić je prilikom izlaska iz sale rekao:

- Pa, da, koja žena dobro vozi? Ne znam nijednu, možda znam jednu, eto jednu.

Potom je naočigled svih prisutnih udario po zadnjici koleginicu papirima koje je držao u rukama.

Udruženje građana za borbu protiv trgovine ljudima i svih oblika rodno-zasnovanog nasilja Atina, koje je predstavilo izveštaj prijavilo je ministru za sport i omladinu Vanji Udovičiću šta je Stanić uradio.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.