ŠAMPION JE I DALJE ŽIV: Iglsi kroz dramu u poslednjoj sekundi sačuvali nadu, Sijetl u plej-ofu, Stilersi sad vise!
Filadelfija je slavila nad Čardžersima, Foto: AP

NFL, 16. kolo

ŠAMPION JE I DALJE ŽIV: Iglsi kroz dramu u poslednjoj sekundi sačuvali nadu, Sijetl u plej-ofu, Stilersi sad vise!

A tek nas očekuje dramatični poslednji vikend ligaškog dela sezone

Objavljeno: 12:16h

Svašta se zbilo u pretposlednjem kolu NFL šampionata u borbi za mesta u plej-ofu, a najveća drama je viđena u Filadelfiji.

Šampioni Iglsi su sačuvali nadu za "vajld kard" pobedom nad Hjustonom 32:30 fild golom Džejka Eliota u poslednjoj sekundi utakmice.

Zablistao je prošlogodišnji heroj i MVP Superboula Nik Folsom koji je još jednom sjajno zamenio povređenog Karsona Venca. Kvoterbek Filija je bacio 4 tačdauna, dva Zeku Ercu, ali je izveo najbolji potez večeri svojim tačdaun dodavanjem od 83 jarde za Agolora.

Sa osmom pobedom u sezoni "Orlovi" su ostali u igri za plej-of, ali za to im je potrebno da u poslednjem kolu pobede Vašington kao i da Minesota izgubi od Čikaga.

Iznenađenje večeri jeste svakako i pobeda Baltimora nad Čardžersima u Los Anđelesu 22:10.

Rejvensi su prvi tim posle 4 godine koji je ostavio Filipa Riversa na manje od 200 bačenih jardi na meču, dok je na drugoj strani briljirao Lamar Džekson koji je prvi put prebacio tu brojku 200 bačenih jardi uz tačdaun za Mark Endrjuza.

Rejvensi sa ovim trijumfom se popeli na vrh konferencije, čemu je doprineo i poraz Pitsburga od Nju Orleansa 31:28.

Ben Rotlizberger je sakupio 380 bačenih jardi i tri tačdauna, ali su Alvin Kamara i Brendon Ingram svojim trčanjima odgovorili još jače i doveli svoj tim do pobede.

Stilersima je sada ugrožen plasman u plej-of, dok su Sejntsi obezbedili prvo mesto u konferenciji i neće morati da igraju u "vajld kard" meču.

Sijetl je posle godinu dana pauze opet u doigravanju usled pobede nad Kanzas Sitijem 38:31. Patrik Mahoms je dao sve od sebe sa tri bačena tačdauna, ali je imao isti odgovor od Rasela Vilsona uz odlična trčanja Krisa Karsona.

Nju Ingland je pobedio Bafalo 24:12 za osvajanje Istoka AFC, a nedostaje im još trijumf nad Džetsima u poslednjem kolu da izbegnu igranje u "vajld kard" vikendu.

NFL, 16. kolo:

Nedelja

Tenesi – Vašington 25:16 LA Čardžers – Baltimor 10:22 Karolina – Atlanta 10:24 Klivlend – Sinsinati 26:18 Dalas – Tampa Bej 27:20 Detroit – Minesota 9:27 Indijanapolis – Njujork Džajants 28:27 Majami – Džeksonvil 7:17 Nju Ingland – Bafalo 24:12 Njujork Džets – Grin Bej 38:44 Filadelfija – Hjuston 32:30 Arizona – LA Rems 9:31 Sam Francisko – Čikago 9:14 Njujork – Pitsburg 31:28 Sijetl – Kanzas Siti 38:31

Ponedeljak Ouklend - Denver

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.