Džaba mu sve očeve zasluge: Šumaherov sin (17) neće biti deo Ferarijeve akademije!

Takmičiće se u Italiji ili Nemačkoj

Džaba mu sve očeve zasluge: Šumaherov sin (17) neće biti deo Ferarijeve akademije!

Sedamnaestogodišnji Mik je potpisao za ekipu Prema i takmičiće se u Formuli 4 naredne sezone
Objavljeno:

Nemački vozač Mik Šumaher, sin sedmostrukog šampiona Formule 1 Mihaela Šumahera, potpisao je ugovor sa italijanskom ekipom Prema, pa će se i u predstojećoj sezoni takmičiti u Formuli 4. Prema ima mogućnost da se takmiči u italijanskom i nemačkom šampionatu u Formuli 4, ali čelnici te ekipe još nisu odlučili na koje takmičenje će se koncentrisati. Šumaher, koji će u martu napuniti 17 godina, prošle sezone vozio je za Van Amersfort Rejsing, u nemačkom šampionatu Formule 4.

- Prema je za mene savršen sledeći korak na mom putu da postanem kompletan vozač. Tim je veoma iskusan i otvoren, svi dobro i blisko sarađuju sa nama vozačima a vlasnik Anđelo Rosin vodi računa o svakom detalju - rekao je Šumaher. Prema blisko sarađuje sa Ferarijevom vozačkom akademijom, ali Šumaher neće biti deo tog programa, uprkos slavnoj istoriji koju je njegov otac ispisao sa tim timom.
Mihael Šumaher se i dalje oporavlja od teških povreda glave koje je zadobio na skijanju u Francuskoj krajem 2013. godine. Život mu je bio ugrožen, mesecima je bio u indukovanoj komi iz koje je probuđen u junu 2014. godine. Informacije o zdravlju i toku njegovog oporavka su veoma retke. (Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.