VIŠE NEGO LUD VIKEND U NFL LIGI: Majami tačdaunom u poslednjoj sekundi srušio Petriotse, spektakl Dalasa i File!
Slavlje Dolfinsa posle tačdauna u poslednjoj sekundi, Foto: EPA/Rhona Wise

AMERIČKI FUDBAL

VIŠE NEGO LUD VIKEND U NFL LIGI: Majami tačdaunom u poslednjoj sekundi srušio Petriotse, spektakl Dalasa i File!

Mnogo drame u jednom od najluđih svetskih takmičenja

Objavljeno:

Ovog vikenda odigran je 14. vikend NFL šampionata, a uzbuđenja je, posle sjajnih utakmica u dnevnom terminu, bilo na pretek i u večernjim.

Ekipa Majami Dolfinsa tač-daunom u poslednjoj sekundi pobedila je na Floridi Nju Ingland Petriotse sa 34:33.

Domaći tim je sedam sekundi pre kraja krenuo u odlučujući napad, a gosti iz Masačusetsa kao da nisu verovali da je moguće da Dolfinsi ostvare sedmi trijumf u sezoni i ostanu u trci za plasman u plej-of.

Spektakularan meč su odigrali Dalas i Filadelfija, a slavili su Kauboji iz Teksasa rezultatom 29:23 posle produžetka.

U poslednjoj četvrtini je viđena velika borba i sjajni potezi na obe strane terena, da bi ovaj deo igre dobili Iglsi sa 17:14 i meč poslali u produžetak. Drama je okončana trećim tačdaunom hvatanjem na utakimici sjajnog Amarija Kupera za pobedu Dalasa, koji ima skor 7-5 u NFC. Iglsi su na 6-6. Kvoterbek Dalasa Dak Preskot je imao 455 bačenih jardi, uz realizaciju 42/54, uz tri tačdaun pasa i dva intersepšna. Na drugoj strani vođa napada Iglsa Karson Venc je bacao za 228 jardi (22/32), uz tri tačdaun dodavanja.

U veoma uzbudljivom meču Oukland Rejdersi su savladali Pitsburg Stilerse sa 24:21. Stilersi su na ovom meču ostali bez kvoterbeka Bena Rotlisbergera, koji je povredio rebro, pa ga je zamenio Džoš Dobs.

Stilersi su imali i šut za produžetak, ali se kiker Pitsburga Kris Bosvel okliznuo, šut je blokiran, pa su slavili Rejdersi, koje je nosio kvoterbek Derek Kar sa 322 jarda pređenih bacanjem, uz dva tačdaun pasa.

San Francisko 49ersi su na svom terenu nadigrali Denver Bronkose sa 20:14, a pobedu su obezbedili već u prvom poluvremenu, koje su dobili sa 20:0. Detroit Lajonsi su bili bolji u gostima od Arizona Kardinalsa sa 17:3, u meču dve ekipe iz donjeg doma NFC. Met Staford je kompletirao 15 od 23 bačena pasa za 101 jard za Lavove, dok je jedini tačdaun za Detroit postigao Zek Zener trčanjem.

Rezultati 14. vikenda:

Arizona - Detroit 3:17 Dalas - Filadelfija 29:23 (PP) Oukland - Pitsburg 24:21 LA Čardžers - Sinsinati 26:21 San Fransisko - Denver 20:14 Bafalo - Njujork Džets 23:27 Klivlend - Karolina 26:20 Grin Bej - Atlanta 34:20 Hjuston - Indijanapolis 21:24 Kanzas Siti - Baltimor 27:24 (PP) Majami - Nju Ingland 34:33 Tampa Bej - Nju Orleans 14:28 Vašington - Njujork Džajants 16:40

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.