DODELJENA SPECIJALNA PRIZNANJA: Dragan Džajić i Borislava Perić-Ranković dobitnici nagrada Sportskog saveza Srbije!
Dragan Džajić, Foto: Dragan Kadić

LAUREATI ZA 2018. godinu

DODELJENA SPECIJALNA PRIZNANJA: Dragan Džajić i Borislava Perić-Ranković dobitnici nagrada Sportskog saveza Srbije!

Priznanja su im uručili ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik SSS Davor Štefanek na svečanosti u Domu Narodne skupštine u Beogradu

Objavljeno:

Legendarni srpski fudbaler Dragan Džajić i Borislava Perić-Ranković, olimpijska, svetska i evropska šampionka u parastonom tenisu, dobitnici su Specijalnih priznanja Sportskog saveza Srbije za 2018. godinu.

Oni su nagrađeni za izuzetan doprinos i prosperitet srpskog sporta u Srbiji i svetu, a priznanja su im uručili ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik SSS Davor Štefanek na svečanosti u Domu Narodne skupštine u Beogradu.

- Iskreno, nisam očekivao ovo priznanje, sigurno mi je jedno od najdražih do sada. Hvala svima, neka živi naša Srbija - rekao je Dragan Džajić, jedan od najboljih fudbalera sa prostora bivše Jugoslavije, uspešni funkcioner i sada počasni predsednik Crvene zvezde.

Borislava Perić-Ranković
Borislava Perić-Ranković foto: Dragan Kadić

Borislava Perić-Ranković, na ivici suza, istakla je da joj je čast što je dobila priznanje.

- Malo je trenutaka kada ostanem bez teksta, a ovo je taj. Hvala na poverenju, nadam se da ću u budućnosti takođe biti uspešna - poručila je ona.

Zahvalnicu za doprinos dobio je i bivši atletičar i srpski rekorder na 5.000 i 10.000 metara Dane Korica, sada generalni sektetar S S S-a.

Specijalno priznanje SSS-a je nagrada ustanovljena 2011. godine za zaslužne sportske radnike, sportiste, ljude koji su dali značajan doprinos rezultatima sportista Srbije.

Dosadašnji laureati bili su Ivica Dačić i Novak Ðoković (2011), Borislav Stanković i Jasna Šekarić (2012), Dušan Ivković i Bora Milutinović (2013), Ranko Žeravica i Aleksandar Boričić (2014), Dragan Kićanović i Nenad Lalatović (2015), Svetlana Kitić i Željko Obradović (2016) i Zoran Gajić i Dejan Savić (2017).

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.