ŠOK REZULTAT BORBE GODINE: Fjuri DOMINIRAO, ali je na kraju DVAPUT POPIO PATOS! NEREŠENO, Vajlder zadržao pojas!
Tajson Fjuri i Diontej Vajlder, Foto: AP/Mary Altaffer

boks

ŠOK REZULTAT BORBE GODINE: Fjuri DOMINIRAO, ali je na kraju DVAPUT POPIO PATOS! NEREŠENO, Vajlder zadržao pojas!

Tajson Fjuri je na kraju malo ostao bez snage

Objavljeno:

Tajson Fjuri i Diontej Vajlder sastali su se u dugo očekivanoj borbi za titulu svetskog šampiona i nisu razočarali. Posle velike borbe u 12 rundi, rezultat - nerešeno, Vajlder zadržao titulu, Fjuri bio bolji bokser!

U Los Anđelesu se odigrala jedna od najžešćih borbi u teškoj kategoriji koju pamtimo: neporaženi Tajson Fjuri, kojeg dugo nigde nije bilo posle pobede nad Vladimirom Kličkom i problema sa alkoholom, drogama i depresijom (čitaj novcem), susreo se oči u oči sa Diontejom Vajlderom, takođe neporaženim žestokim udaračem, šampionom u WBC verziji.

Rezultat, šokantan: Fjuri je dominirao u 10 od 12 rundi, sve ih pokupio, ali je pokupio i dva žestoka udarca, posle kojih je leteo na pod, u 9. i 12. rundi.

Pogotovo je žestoka bila Vajlderova levica u 12. rundi, posle koje je Fjuri pao na patos i nije davao znake života. Ni 3 sata posle borbe nikome nije jasno KAKO je čovek ustao posle one munje!

Na kraju, sudije su na domaćem terenu poklonile nerešeno Vajlderu (Vajdler 115:111, Fjuri 114:110 i treći sudija nerešeno 113:113), i on je zadržao pojas.

Britanski mediji su u neverici, i pitaju se da li su sudije gledale istu borbu kao i oni, i svi redom traže preispitivanje načina na koji je neko mogao Vajlderu da da 115 poena u ovoj borbi.

Posle meča, Fjuri prvo nije želeo ponovnu borbu sa Vajlderom, proglasio je sebe za pobednika meča, i tražio da uđe u ring sa zemljakom Entonijem Džošuom, koji drži tri preostala pojasa u teškoj kategoriji.

- Uvek smo na tuđoj zemlji. Jeste, oborio me je dvaput, ali ja verujem da sam ja pobedio. Potpuni sam profesionalac. Otišao sam u Nemačku da se bijem sa Kličkom i otišao sam u Ameriku da se bijem sa Diontejom Vajlderom. Bog da poživi Ameriku. Kralj Cigana se vratio. Ja sam nešto što se zove profesionalni sportista koji voli da boksuje. Ne poznajem nikoga na planeti ko je u stanju da se tako kreće. Taj čovek je strašan udarač i ja sam bio u stanju da to izbegnem. Svet zna da sam pobedio u ovom meču. Nadam se da su svi ponosni na mene, posle 3 godine van ringa. Nikad nije postojala opasnost da me nokautira. Pokazao sam srce kad sam ustao. Došao sam ovde večeras i dao sam sve od sebe u ringu. Nisam bio sa porodicom 10 nedelja. Sad ću da provedem malo vremena s njima. Zasluženo - rekao je Fjuri posle meča, i zatim se predomislio za revanš:

- Sto odsto ćemo da uradimo revanš. Mi smo dvojica velikih šampiona. Ja i ovaj čovek smo dvojica najboljih teškaša na planeti.

Vajlder je imao drugi ugao posmatranja:

- Mislim da sam sa dva nokdauna definitivno dobio borbu. Dali smo sve od sebe, obojica, sve iz srca. Obojica smo ratnici, ali sa ta dva obaranja mislim da sam dobio borbu. Sporije sam počeo. Žurio sam sa udarcima. Nisam bio strpljiv. Mnogo sam oklevao. Počeo sam previše da udaram desnom rukom i nisam uspeo da se prilagodim. Kad se tučeš ovako s nekim, i imaš sjajnu borbu, onda daš sve što imaš u sebi. To je na kraju borbe važno. On mi je rekao "hvala, sjajna borba, hvala na šansi koju si mi dao". Mi smo najbolji na svetu. Uvažavanje je obostrano. Žurio sam previše sa udarcima. To je nešto što ne radim obično. Nisam se smirio do kraja. Previše sam forsirao udarce, umesto da budem strpljiv i čekam šansu. Stvarno sam želeo da ga sredim tamo, da navijači dobiju ono što su tražili. Nisam osećao pritisak, ali kad tako žurim sa udarcima nikad nisam precizan. U revanšu ću ga srediti, garantujem. Voleo bih da revanš bude moja sledeća borba. Zašto da ne? Hajde da damo navijačima ono što žele da vide. Bila je ovo sjajna borba, hajde da to uradimo ponovo. Nema veze gde će biti meč. Mi smo dvojica najboljih na svetu i to smo večeras dokazali. Kad imate dvojicu ratnika, imate sjajnu borbu. To smo dokazali večeras i ja sam spreman da to uradimo ponovo - rekao je Vajlder.

Fjuri je zatim rekao da je Entoni Džošua "kukavica", a Vajlder se složio!

- Mi smo dvojica najboljih teškaša na svetu! Džošua, gde si ti? Gde si? Kukavice! - vikao je Fjuri, a Vajlder se složio s njegovom izjavom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mirror)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.