DOMINACIJA LUISA HAMILTONA: Britanac potvrdio titulu u Abu Dabiju
Luis Hamilton, Foto: Reuter/Hamad Mohammed

FORMULA 1

DOMINACIJA LUISA HAMILTONA: Britanac potvrdio titulu u Abu Dabiju

Britanac je vodio od početka do kraja trke

Objavljeno:

Svetski šampion vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je u poslednjoj trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1 za Veliku nagradu Abu Dabija.

Britanac je vodio od početka do kraja trke i ostvario 73. pobedu u karijeri, a 11. u sezoni. Već ranije je Hmilton postao šampion, a u Abu Dabiju je samo potvrdio dominaciju. On je pobedio sa vremenom 1:39:40.382. Drugo mesto zauzeo je vozač Ferarija Sebastijan Fetel sa zaostatkom od 2,581 sekundu, a treći je bio Maks Verštapen iz Red Bula sa 12,706 sekundi zaostatka.

Poslednje nadmetanje u sezoni 2018 najbržeg cirkusa na svetu obeležilo je i jezivo prevrtanje Nika Hulkenberga posle sudara sa Sebastijanom Grožanom. Trka u Abu Dabiju bila je poslednja u karijeri za vozača Meklarena Fernanda Alonsa koji je kroz cilj prošao kao 11. Finski vozač Kimi Raikonen vozio je poslednju trku za Ferari, ali je nije završio zbog problema sa motorom.

Šampionske titule ove godine odbranili su Luis Hamilton i Mercedes, koji je bio najbolji u konkurenciji konstruktora. Britanski vozač je sezonu završio sa 408 bodova dok je njegov tim sakupio 655.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.