KUBICA SE VRATIO U FORMULU 1: Pre 8 godina je jedva preživeo tešku nesreću, ali od svog sna nikada nije odustao!
Robert Kubica se vraća u Formulu 1, Foto: EPA/Alejandro Garcia

Pojačanje za najbrži cirkus

KUBICA SE VRATIO U FORMULU 1: Pre 8 godina je jedva preživeo tešku nesreću, ali od svog sna nikada nije odustao!

Poljak je potpisao za Vilijams

Objavljeno:

Poljski automobilista Robert Kubica vraća se u Formulu 1 nakon osam godina, pošto će naredne sezone voziti za Vilijams, potvrdio je taj tim. Kubica će se tako pridružiti Britancu Džordžu Raselu u timu Vilijamsa. - Prvo, želim da zahvalim svima koji su mi pomogli tokom teškog perioda poslednjih nekoliko godina. Bio je pravi izazov vratiti se u Formulu 1. Ono što je izgledalo kao nemoguće sada je postalo moguće. Uzbuđen sam što ću ponovo biti u Formuli 1 2019. godine - rekao je Kubica.

Robert Kubica je zbog teške nesreće pre 8 godina morao da odustane od F1
Robert Kubica je zbog teške nesreće pre 8 godina morao da odustane od F1 foto: Reuters

Poljak (33), koji je u Formuli 1 debitovao 2006. godine, pre osam godina doživeo je tešku nesreću na reliju u Italiji. On je tada zadobio brojne prelome ruku i nogu kada je udario u zaštitnu ogradu koja je probila automobil. - Povratak u Formulu 1 sledeće sezone biće jedno od najvećih dostignuća u mom životu. Neće biti lako, ali ćemo Džordž i ja napornim radom i posvećenošću dati sve od sebe kako bismo pomogli timu da uradi dobre stvari - rekao je Kubica, koji je prošle sezone testirao bolid Renoa, a ove Vilijamsa.

Robert Kubica je u tom trenutku bio jedan od najperspektivnivnijih vozača
Robert Kubica je u tom trenutku bio jedan od najperspektivnivnijih vozača foto: EPA/Valdrin Xhemaj

- Hvala još jednom svima koji su me podržavali i verovali u mene. Ne mogu da dočekam prvu trku - dodao je poljski vozač. Kubica je četiri godine vozio za Zauber, da bi 2010. godine prešao u Reno. On je do sada nastupio na 76 trka Formule 1, upisao je jednu pobedu, a još 12 puta je bio na podijumu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.