SRBIJA BEZ KLUBA U LIGI ŠAMPIONA: Neuspeh našeg prvaka u poslednjem krugu kvalifikacija!
Odbojkaši Vojvodine, Foto: Filip Bakić

LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠE

SRBIJA BEZ KLUBA U LIGI ŠAMPIONA: Neuspeh našeg prvaka u poslednjem krugu kvalifikacija!

Poraženi su od francuskog Šomona

Objavljeno: 09:46h

Odbojkaši Vojvodine nisu uspeli da se plasiraju u grupnu fazu Lige šampiona, pošto su i u drugom meču trećeg kola kvalifikacija poraženi od francuskog Šomona sa 0:3 (23:25, 23:25, 17:25) za 78 minuta igre.

Novosađani su u prvom meču izgubili maksimalnim rezultatom, pa je pred njima uooči duel u "Spensu" bio jasan zadatak - bilo je potrebno slavilti sa 3:0 ili 3:1 i tako se izboriti za "zlatni set".

Imali su šampioni Srbije cilj, ali do njega nisu uspeli da dođu. Pružili su veliki otpor favorizovanom protivniku, no posustali su u završnici prvog i drugog seta, koji su Francuzi rešili u svoju korist, posle čega je bilo jasno da Vojvodina ni drugu sezonu za redom neće uspeti da se preko francuskog predstavnika domogne Lige šampiona (prošle godine je bolji bio Tuluz). Posle gubitka prva dva seta u trećem delu igre je došlo do potpunog pada u igri "lala", koje su se predale, što je protivnik iskoristio da slavi maksimalnim rezultatom.

Najbolji u redovima našeg predstavnika bili su Simić sa 11 i Fundora sa 10, dok su se kod gostiju istakli Averil sa 12 i Vinkelmiler sa 11 poena. Uprkos eliminaciji i kvalifikacijama za Ligu šampiona, evropski put Vojvodine nije okončan. Naime, Novosađani će takmičenje nastaviti u šesnaestini finala Kupa CEV, gde ih čeka duel sa nemačkim Hahingom. Prvi meč je na programu 28. novembra u Unterhahingu, dok je revanš 5. decembra u Novom Sadu. Napomenimo i to, Šomon će se u Ligi šampiona takmičiti u grupi C sa Zenitom (Rusija), Fridrihshafenom (Nemačka) i ACH Volejom (Slovenija).

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.