PUKLA TIKVA MEĐU CRNOGORCIMA: Napustio reprezentaciju, jer se svađa sa selektorom već dve godine!
Crnogorski navijači, Foto: Nebojša Mandić

Svi su iznenađeni

PUKLA TIKVA MEĐU CRNOGORCIMA: Napustio reprezentaciju, jer se svađa sa selektorom već dve godine!

Očito je da problem postoji već duže vreme

Objavljeno:

Crnogorska vaterpolo reprezentacija poslednjih godina beleži rezultate koji nisu na nivou koji se od njih očekuje, a jedan od razloga za to jesu očito međuljudski odnosi u ekipi i nedostatak kulta nacionalnog tima.

Zbog toga je jedan od najstandardnijih reprezentativaca Aleksandar Radović odlučio da se povuče iz selekcije, jer konstantno ima nesuglasice sa selektorom Vladimirom Gojkovićem.

Vladimir Gojković je ostao zatečen odlukom Aleksandra Radovića
Vladimir Gojković je ostao zatečen odlukom Aleksandra Radovića foto: EPA/Szilard Koszticsak

- To je moja odluka, a ne hir! Imao sam nekoliko sastanaka sa selektorom, ali nismo ništa rešili. Naše nesuglasice traju još od Olimpijskih igara 2016. godine. Iz poštovanje prema reprezentaciji, državi koju sam predstavljao, saigračima, savezu... Ne bih u javnost iznosio detalje. Nikada to nisam radio, jer neke stvari jednostavno treba da ostanu među nama. Stojim iza svoje odluke, miran sam i potpuno čist, ali iskreno žalim što više neću igrati za nacionalni tim - rekao je Radović za "Vijesti".

On je dodao da Crna Gora nema kult reprezentacije poput Srbije i Hrvatske.

- Definitivno je to uticalo na nastupe na nekim velikim takmičenjima i na rezultate. Možda se neko neće složiti, ali - nismo imali, a nemamo ni sada, kult reprezentacije.

Aleksandar Radović je odustao od reprezentacije Crne Gore
Aleksandar Radović je odustao od reprezentacije Crne Gore foto: EPA/Alejandro Garcia

Radović je takođe istakao da meč protivSrbije na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine je nešto što nikad neće prežaliti, kao i da je upravo posle njega krenuo pad crnogorskih vaterpolista.

- Morali smo da osvojimo više medalja, imali smo kvalitet za to. Zaista imamo za čime da žalimo, a verujem da je svima u glavama izgubljena bronza na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. kada smo poraženi od Srbije. Do danas nisam pogledao snimak te utakmice, jednostavno ne mogu, ma ni pet minuta. Imali smo dobijen meč, igrali smo verovatno i najbolji vaterpolo. Definitivno najviše žalim za tom medaljom - poručio je bivši igrač Partizana i Posilipa, a sada član Hanovera.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.