ŠTA STEFANA VELJKOVIĆ RADI TRI DANA POSLE OSVAJANJA SVETA? Postaje princeza na dvorcu u Novari!
Dvorac u Novari, Foto: P. Milosavljević

NAŠA PRINCEZA

ŠTA STEFANA VELJKOVIĆ RADI TRI DANA POSLE OSVAJANJA SVETA? Postaje princeza na dvorcu u Novari!

Divna stvar za jednu od najboljih srpskih odbojkašica

Objavljeno:

Srednji bloker našeg nacionalnog tima i članica italijanskog tima AGIL Volej iz Novare posle pobedničkog podijuma u Japanu i svečanosti na balkonu Starog dvora, zablistaće po treći put posle osvajanja zlata na Svetskom prvenstvu u odbojci. Ovog puta u nešto sasvim drugačijoj ulozi – srpske princeze, i to u sred italijanskog srednjevekovnog dvorca.

Stefana se kao velika zvezda vraća na sever Italije, u klub u kom je i započela međunarodnu karijeru. Stiže iz redova poljskog Polica, a biće predstavljena zajedno sa ostatkom tima na tradicionalnoj svečanosti koju Novara organizuje svake godine. Atmosfera zamka “Viskonti Sforca” izgrađenog u prvoj polovini 14. veka, i cela manifestacija, je nešto što iznova oduševljava sportsku javnost na Apeninima.

- Događaj u dvoru je na izuzetno visokom nivou, gde dolaze prijatelji, sponzori, navijači. Taj dvorac u Novari izgleda zaista svetski, produkcija cele manifestacije je zahtevna, sa tribinama, binom, interesantnim programom. Svaka igračica posebno biva predstavljena, nakon čega dobija otvorene ovacije i predstavlja se publici. Sve počinje večeras od 19 časova, nakon čega sledi svečana večera – kaže Veljkovićeva.

Stefana Veljković
Stefana Veljković foto: P. Milosavljević

Stefana je prilično umorna zbog svih obaveza ovih dana, ali to podnosi sve sa osmehom. Tako je bilo i na fotografisanju za adidas, čije je zaštitno lice.

- To su sve slatke muke. Nema lepšeg osećaja nego kada osvojite svetsko zlato u nacionalnom timu, i samim tim sve što se dešava posle Japana mi prolazi u radosti i dobrom raspoloženju. Biće vremena za odmor, sada mi ostaje da se što pre fokusiram na treninge i utakmice u Novari – objašnjava naša odbojkašica.

Vrhunski status ženske odbojke u Italiji je nešto što je ljubiteljima ovog sporta u Srbiji možda nedovoljno poznato.

- Svaka utakmica je dobro ispraćena, svaka dvorana ima “tarafleks“ podlogu. Mnogo se vodi računa o marketingu, detaljima, uslovima za igrače i publiku. Svi pevaju na tribinama, atmosfera je izuzetna, na utakmicama je veliki broj ljudi, jer obožavaju odbojku. Italija i Poljska su fantazija u odbojci I drago mi je što će Stefana ove godine igrati na Apeninima – ističe Stefana.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.