Na današnji dan se poslednji put čulo Hej Sloveni na Olimpijskim igrama! (VIDEO)

prelepe uspomene

Na današnji dan se poslednji put čulo Hej Sloveni na Olimpijskim igrama! (VIDEO)

Prošlo je tačno 15 godina od utakmice između Srbije i Rusije u finalu Olimpijskih igara u Sidneju, kada su naši odbojkaši osvojili zlato
Objavljeno: 16:22h

U Galeriji RTS-a u četvrtak 1. oktobra svečano je otvorena izložba Odbojkaškog saveza Srbije „Prvo olimpijsko zlato“. Svečanosti su prisustvovali osvajači zlata na Olimpijskim igrama u Sidneju, muška pionirska reprezentacija Srbije (igrači rođeni 2000.), muška seniorska reprezentacija Srbije, predstavnici sponzora, uvaženi gosti, prijatelji, kao i mnogobrojni predstavnici medija. Goste su najpre pozdravili Ivana Miković, zamenik generalnog direktora RTS i Zoran Marković, urednik sportske redakcije RTS. U ime Odbojkaškog saveza Srbije goste je pozdravio Aleksandar Boričić, predsednik OSS. Osvajači zlata u Sidneju su zatim predali dresove članovima muške pionirske reprezentacije Srbije, koji su rođeni 2000. godine.

Pre 15 godina, 1. oktobra 2000. na Olimpijskim igrama u Sidneju, muška seniorska reprezentacija Jugoslavije osvojila je zlatnu medalju, pošto je u finalu savladala Rusiju sa 3:0 (25:22, 25:22, 25:20).
čuveni poen Vladimira Grbića, kada je on prvo preskočio reklamu pored terena, vratio loptu i teren, a potom stigao i da izblokira napad Rusa.
Tek kasnije nam je došlo u glavu - Ej, stani malo, mi smo olimpijski šampioni!

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.