SEDMA TITULA ZA MARKEZA: Španac je apsolutni vladar Moto GP šampionata!
Mark Markez je šampion Moto GP, Foto: AP

šampion

SEDMA TITULA ZA MARKEZA: Španac je apsolutni vladar Moto GP šampionata!

Markes se tako izjednačio sa Mikom Duanom po broju titula u kraljevskoj klasi, a više od njega sada imaju samo Valentino Rosi – sedam i Đakomo Agostini – osam

Objavljeno:

Vozač Repsol Honde Mark Markez osvojio je sedmu titulu u karijeri, petu u najjačoj kategoriji, tri trke pre kraja sezone trijumfom na Velikoj nagradi Japana, 16. rundi ovogodišnjeg Svetskog šampionata.

Mladi Španac je na stazi „Tvin Ring Motegi“ ostvario osmu pobedu ove sezone, a 69. u karijeri, a titulu je obezbedio jer ima nedostižna 102 boda prednosti u odnosu na Andreu Dovicioza. Markes se tako izjednačio sa Mikom Duanom po broju titula u kraljevskoj klasi, a više od njega sada imaju samo Valentino Rosi – sedam i Đakomo Agostini – osam.

Španski motociklista je svoju prvu titulu osvojio u klasi do 125 kubika 2010. godine, dve godine kasnije je pokorio Moto2 kategoriji, a zatim se u narednih šest godina pet puta našao na tronu u najjačoj konkurenciju.

Prvu šansu da postane sedmostruki svetski šampion Markes je imao upravo na Hondinoj stazi, a za to mu je bilo potrebno da trku završi ispred Dovicioza.

Upravo sa italijanskim motociklistom je vodio borbu za najviši stepenik pobedničkog postolja u Motegiju, ali je ona rešena dva kruga pre kraja, posle izletanja vozača Dukatija. Drugo mesto je na kraju zauzeo Kal Kračlou na LCR Hondi, a na podijumu se našao i vozač Suzukija Aleks Rins.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.