NEVOLJE ZA UFC! Habib zapretio da će napustiti najjaču organizaciju!
Habib zapretio ufc-u da će ih napustiti, Foto: Reuters

kako će bez šampiona

NEVOLJE ZA UFC! Habib zapretio da će napustiti najjaču organizaciju!

Dagestanac, koji je najbolji borac u lakoj kategoriji rekao je da će izaći iz ovog udruženja ako budu izbacili člana njegovog tima

Objavljeno:

Svetski šampion u lakoj kategoriji Habib Nurmagomedov posle najveće borbe u istoriji UFC-a u kojoj je porazio Irca Konora MekGregora napravio je skandal posle meča kada je iskočio iz kaveta i napao članove protivničkog tima.

Njemu je oduzeto 2.000.000 dolara od nagrade za borbu, a predsednik najjače MMA organizacije Dena Vajt izjavio je da će Dagestanac biti kažnjen zbog ispada posle meča.

- Želeo bih da se obratim UFC. Zašto niste kaznili nikoga iz njegovog tima zbog napada na autobus, kada je povređeno nekoliko ljudi? Tada su mogli nekoga da ubiju. Zašto niko ništa ne govori o vređanju moje rodne zemlje, religije i porodice? Zašto kažnjavate samo nas, kada su se oba tima tukla. Ako kažete da sam ja započeo, neću se saglasiti. Završio sam ono što je on započeo.

Zubarija Tukugov, jedan od članova njegovog tima posle drame koja je usledila nakon meča uskočio je u oktagon i udario je MekGregora u glavu, a njegova kazna je izbacivanje iz UFC-a.

- U svakom slučaju, kaznite mene, Zubarija nema ništa sa tim. Ako mislite da ću da ćutim, onda ste pogrešili. Otkazali ste Zubarijinu borbu i želite da ga otpustite jer je udario Konora. Ali ne zaboravite da je Mekgregor taj koji je prvi udario mog drugog brata – proverite video.

On je zapretio napuštanjem najjače organizacije u ovom sportu ukoliko Zubarija dobije isključenje.

Habib Nurmagomedov
Habib Nurmagomedov foto: AP

- Ako odlučite da ga otpustite, znajte da ćete izgubiti i mene. Nikada ne odustajemo od svoje braće u Rusiji i zauvek ću se držati sa njim. Ako mu i pored toga uručite otkaz, ne zaboravite da mi pošaljete prekršen ugovor – u suprotnom ću ga ja prekršiti. I još jedna stvar – možete zadržati moj novac koji ste ‘zamrzli’. Veoma ste zauzeti s tim, nadam se da vam neće ‘zapasti u grlu’. Branili smo svoju čast i to je najvažnije. Nameravamo da nastavimo do kraja - zaključio je svetski šampion u lakoj kategoriji Habib Nurmagomedov.

Inače, ovo je prvi put da se na meču Dagestanca desio ispad pošto je on poznat kao veoma fer sportista koji posle svake borbe uteši svog poraženog protivnika i dobaci mu koju lepu reč.

Tome svedoči i ovaj video, pa sada možemo zaključiti kako je Konor MekGregor ipak preterao u pripremi za ovaj meč.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.