HABIB U PROBLEMU: Pusti pojas, pusti zabranu i diskvalifikaciju, pusti lovu - najgora kazna sledi mu od oca
Foto: AP/ Andre Penner

odjeci spektakla

HABIB U PROBLEMU: Pusti pojas, pusti zabranu i diskvalifikaciju, pusti lovu - najgora kazna sledi mu od oca

Neko iz Irčevog ugla dobacio uvredu i to je bio početak nevolja - rekao je otac ruskog borca

Objavljeno: 20:15h

Incident nakon spektakularne borbe u Las Vegasu bacio je malu senku na istorijski meč Habiba Nurgamedova i Konora Megregora. Dagestanac је nakon dominatne pobede napao Dilona Denisa, člana Megregorovog tima, i nastala je opšta tuča koja je prozrokovala mnogo problema Habibu, kome pored zvaničnih kazni sledi i ona ispostaviće se, možda i gora za ruskog UFC borca.

Sportska komisija države Nevada koja će tek odlučivati o kaznama, a kako sada stvari stoje jedino što bi Habibu moglo da ostane je šampionski pojas, ali mu zato preti oduzimanje novčane nagrade, takođe i značajan novčana kazna od preko 100.000 dolara, višemesečna zabrana ulaska u SAD, čak i diskvalifikacija na šest do 12 meseci.

Posle svih dešavanja vezana za jedanu od možda najvećih borbi ovog sporta oglasio se, otac ruskog borca, Abdulmanap Nurmagomedov i najavio da će Habib biti žestoko kažnjen kada stigne u domovinu, a deluje da se ne šali.

- Bitka je za oktagon, a na za gledalište! Tamo sede nevini ljudi, deca, žene.. Jako me je razočarao i kada stigne kuće biće kažnjen i to ozbiljnije nego što će ga kazniti UFC i Atletska komisija. Istina je da su nas stalno provocirali i vređali nam religiju, naciju, porodicu, ali tako nešto nije smelo da se dogodi. Rekao sam mu neposredno pre meča da slučajno tako nešto ne radi, ali video sam da kada je držao Konora oko vrata i ovaj predao da mu neko iz Irčevog ugla dobacio uvredu i to je bio početak nevolja - rekao je Abdulmanap Nurmagomedov.

Popularni dagestanski Orlao večeras stiže u Rusiju gde će u Anži areni proslaviti veliki uspeh sa navijačima.

BONUS VIDEO:

(Espreso,.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.