SPRDAJU SE SA SVETSKIM PRVENSTVOM: Menjaju sistem i termine kako se kome ćefne!
Foto: Promo/OSSRB

SP ZA ODBOJKAŠICE

SPRDAJU SE SA SVETSKIM PRVENSTVOM: Menjaju sistem i termine kako se kome ćefne!

Organizatori ne shvataju da im je u zemlji veliko takmičenje

Objavljeno:

Domaćin druge faze Svetskog prvenstva za odbojkašice u Japanu je Nagoja.

Međutim, izgleda da organizatori (što je pomalo čudno za Japance) nisu svesni koliko je ovo veliko takmičenje. Posle promene sistema takmičenja usred turnira i promene satnice na zahtev brazilske televizije Globo, sada su termini vraćeni na staro, drugi put za nepunih 24 časa.

Zoran Terzić
Zoran Terzićfoto: Beta

Tako će selekcije Srbije i Meksika u nedelju, 7. oktobra igrati u terminu od 3.40. Domaćin je na zahtev Brazilaca, ovog puta reprezentacije (napomenućemo da je predsednik FIVB dr. Ari Grasa takođe iz Brazila) promenio termin koji manje odgovara srpskom timu. To je dovelo do promene planova Zorana Terzića.

- Prvo, nismo sigurni kada ćemo igrati, jer su već dva puta menjali termin, a pretpostavljam da će to biti protiv Meksika, to nadam se, neće menjati. Promenili su nam u ponoć vreme jutarnjeg treninga, tako da možemo očekivati svašta, pa možda i da nam pomere prvi meč, ne bi nas čudilo. Sigurno je da to stvara neku nervozu, ali nadam se da će se to ograničiti samo na stručni štab, a ne i na igračice. One treba da razmišljaju samo o utakmici i o tome da je odigraju najbolje moguće - rekao je Zoran Terzić za portal odbojka-volleyball.com.

Silvija Popović
Silvija Popovićfoto: Odbojkaški savez Srbije

Srpske odbojkašice su morale da se prilagode novonastaloj situaciji, ali sreća u nesreći je što je prvi rival Meksiko.

- Ne smemo da se nerviramo, takva su pravila, nema potrebe za brigu. Spremne smo za drugi krug, drugi grad, protivnike koje već poznajemo… Samo treba dobro da se koncentrišemo i neće biti problema. Meksikanke smo upoznali nedavno u Hofuu, videla se razlika u kvalitetu i ne verujem da bilo šta može sada da se promeni – ocenila je Silvija Popović.

Maja Ognjenović
Maja Ognjenovićfoto: Odbojkaški savez Srbije

Promenjen je i termin meča koji je na programu u ponedeljak kada se Srpkinje sastaju sa Nemačkom.

- Svakako da nismo oduševljene jutanjim terminima, s obzirom da se u Evropi u to vreme nikad ne igraju utakmice, ali šta da radimo, ovo je Svetsko prvenstvo i bile smo upoznate da tako nešto može da se desi. Ne obraćamo pažnju na stvari na koje ne možemo da utičemo i tu smo da se spremimo što je bolje moguće. Meksiko je lošiji od nas, imaju jednog ili dva pojedinca koji odskaču, pa ne vidim kako mogu da nam pariraju. Nemice gaje neki stil igre koji nama ne odgovara, prilično su strpljive, uporne, pokušavaju da malim brojem grešaka pariraju protivniku. Shvatamo ih ozbiljno, ali mislim da nisu neko koga bi trebalo da se plašimo, a da će nam te dve prve utakmice poslužiti kao priprema za ono što nam sledi u nastavku - izjavila je Maja Ognjenović.

Ukoliko ne bude novih izmena, poslednja dva susreta srpskih odbojkašica bi trebalo da budu u sredu protiv Japana (12.20) i Holandijom u četvrtak (9.10).

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.