SRAMOTA ME ŠTO SAM SRBIN! JA SAM VEĆI SRBIN OD SVIH NJIH! Zbog ovih sportskih izjava Srbija je danima gorela
Foto: Dado Đilas, Printscreen/Youtube

EMOCIJE KLJUČAJU

SRAMOTA ME ŠTO SAM SRBIN! JA SAM VEĆI SRBIN OD SVIH NJIH! Zbog ovih sportskih izjava Srbija je danima gorela

Sport nosi emocije, strast, tugu zbog poraza i sreću zbog pobede

Objavljeno:

Završen je 158. večiti fudbalski derbi nerešenim rezultatom.

Kao i svaki derbi i ovaj je doneo buru emocija.

Golman Partizana Vladimir Stojković je izjavio da će se zbog spornog gola crveno-belih odreći srpskog državljanstva i da je njegov klub ponižen, a odgovor sportskog direktora Crvene zvezde Mitra Mrkele je bio da čuvar mreže ode na lečenje dok je Crvena zvezda saopštila da je pogotku prethodio penal.

Izjave i prepucavanje su normalna pojava u sportu, a sada ćemo se podsetiti svih izjava koje su protresle srpski sport.

Domaćin Evropskog košarkaškog prvenstva 2005. godine bila je Srbija i Crna Gora. Košarkaši su završili takmičenje porazom u osmini finala, a tadašnji selektor Željko Obradović je na konferenciji za medije izneo detalje koji su do tada bili nespojivi sa košarkaškom reprezentacijom.

Isti trener je 2017. godine sa Fenerbahčeom gostovao Crvenoj zvezdi u Evroligi, a Delije su ga brutalno izvređale. Na to je Obradovićev odgovor bio da je veći Srbin od svih iz Crvene zvezde.

U novembru 2016. godine, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije postao je Zoran Gajić posle burne Izborne skupštine, a protivkandidat mu je bio Vladimir Vanja Grbić koji je posle toga izjavio da je završio sa srpskom odbojkom.

Najveća prepucavanja su u fudbalu. Jedno od najvećih bilo je posle 128. duela večitih rivala u kome je Partizan slavio sa 4:2.

Fudbaler Partizana Milan Lola Smiljanić izjavio je posle te utakmice da Crvena zvezda može da uzme titulu ako je nije sramota.

Najviše bure i pažnje izazivaju konferencije za medije. O nekima smo već pisali, a posebno se ističu one večitih rivala.

U vreme dok je bio trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović je uvek imao zanimljive razgovre sa novinarima, ali samo dok je ekipa dobro igrala. Kada je počela kriza, sve je postalo drugačije.

Košarkaški trener Duško Vujošević je poznat kao neko ko nema dlake na jeziku. Od sukoba sa upravom Partizana oko dugovanja, držanja lekcija igračima do toga ko je kriv za raspad Jugoslavije, izjave trofejnog stručnjaka uvek izazovu zemljotres.

Prvi čovek košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović takođe je poznat kao neko ko nikome ne ostaje dužan. Poznati su njegovi sukobi sa Vujoševićem, ali i sa drugim košarkaškim i sportskim radnicima.

Posle osvajanja Rolan Garosa 2016. godine, najbolji srpski teniser Novak Đoković je upao u krizu iz koje je tek nedavno izašao osvajanjem tri uzastopna trofeja. O njegovim problemima mišljenje je izneo i bivši selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović, izjavivši da je igrač okrenuo leđa ljudima koji mu žele dobro.

Rukometni klubovi Crvena zvezda i Partizan imali su sukob posle derbija 2016. godine, a napadi su išli i na Rukometni savez i na bivšeg čelnika crno-belih Velimira Marjanovića.

Sport nosi sa sobom i pozitivne i negativne emocije, a uvek će biti situacija za analizu i izjava koje će da podižu temperaturu i tenzije.

BONUS VIDEO:

(Sofija Vrebac)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.