PORAZ KOJI NE BOLI, ALI BRINE: Srpski odbojkaši pukli u nevažnom meču od svetskog šampiona!
Foto: Odbojkaški savez Srbije

SP U ODBOJCI

PORAZ KOJI NE BOLI, ALI BRINE: Srpski odbojkaši pukli u nevažnom meču od svetskog šampiona!

Meč za Srbiju nije imao rezultatski značaj

Objavljeno: 22:10h

Odbojkaši Srbije poraženi su u trećem kolu druge faze Svetskog prvenstva u Varni.

Četa Nikole Grbića je već ranije obezbedila plasman na fajnal siks, pa ovaj meč nije imao rezultatski značaj. Sa druge strane, Poljaci su morali da pobede kako bi prošli u završnicu takmičenja pošto je ranije Francuska savladala Argentinu. Poljska brani titulu svetskog šampiona, a Srbiju je pobedila sa ubedljivih 3:0. Srpski odbojkaši idu na F6 Svetskog prvenstva kao najbolja drugoplasirana ekipa pa neće moći da se nađe u istoj grupi sa Rusijom.

Nemoć Marka Ivovića
Nemoć Marka Ivovića foto: FIVB

Motivisani Poljaci su počeli utakmicu i poveli sa 8:3. Usledila je serija Srbije, koja je osvojila tri poena u nizu, ali se Poljska ponovo odlepila +5 - 15:10. Najzaspaženiji u tim trenucima bio je korektor Kurek, sa nekoliko as udaraca. Takođe, preko njega je išao gotovo svaki napad Poljske. Srbija je imala velikih problema na prijemu u prvom setu, i generalno u celom meču, što je rival koristio i na kraju ubedljivo slavio u prvom setu sa 25:17.

Odbojkaška reprezentacija Poljske
Odbojkaška reprezentacija Poljske foto: FIVB

Poljska je u istom ritmu igrala i drugi set, Srbija je samo u nekoliko navrata uspevala da poveže redove, ali je to bilo nedovoljno. Posle dve vezane greške Luburića prednost Poljaka iznosila je 15:9. Prijem je i u nastavku seta bio izuzetno loš kod Grbićevih igrača, Kurek je i dalje bio neumoljiv na servisu, pa su Poljaci došli do 2:0 još ubedljivijem rezultatom - 25:16.

Aleksandar Atanasijević
Aleksandar Atanasijević foto: FIVB

U trećem setu igra Srbije se u potpunosti raspala, ekipa Vitala Hejnena je vrlo brzo otišla na 10:3, zatim i 18:8 i tada je meč praktično bio rešen. Poljska je rešila treći period u svoju korist sa 25:14. Žreb za treću fazu takmičenja biće održan u ponedeljak u 11.00 časova.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.