NEMA NIŠTA OD REKORDA VEDRANA SAMCA: AK Srem povukao zahtev za priznavanje rezultata!
Foto: Printscreen/Youtube/ATLEX TV - S

NIŠTA OD REKORDA

NEMA NIŠTA OD REKORDA VEDRANA SAMCA: AK Srem povukao zahtev za priznavanje rezultata!

Kraj svake priče o rekordu atletičara

Objavljeno:

Na aferu oko državnog rekorda Vedrana Samca u bacanju koplja na mitingu u Sremskoj Mitrovici održanom 26. avgusta stavljena je tačka.

Srpski atletičar je na Mitingu prijateljstva oborio državni rekord star 31 godinu hicem od 85,60 metara.

Međutim, kasnije se ispostavilo da su sudije bacile ljagu na kraljicu sportova, jer su pomerili hitac, što je kasnije dovelo do toga da sudije budu kažnjene.

Sada se oglasio i tim za koji nastupa Vedran Samac, AK Srem. Upravni odbor kluba je zasedao i odlučio da povuče zahtev za priznavanje rezultata od 85,60 metara, piše Sportski žurnal.

- Nakon snimka, koji se pojavio u javnosti, na kome se vidi da sudija meri hitac bacača koplja, Vedrana Samca, na Mitingu prijateljstva u Sremskoj Mitrovici, suprotno od pozitivnih atletskih pravila, kompromitujući na taj način čitavo takmičenje i samog atletičara, zasedao Upravni odbor Atletskog kluba ‚Srem‛ iz Sremske Mitrovice. Uvažavamo činjenicu da su neprijatne okolnosti, izazvane lošim radom sudija, kompromitovale ovaj rezultat našeg atletičara koji je vredan pažnje, a mogu naneti štete i čitavoj atletici u Srbiji, pa smo odlučili da donesemo ovakvu odluku. Uvereni smo da će Vedran Samac pokazati da može da ostvari odličan rezultat, koji neće biti kompromitovan ovakvim neprijatnim situacijama, sa željom da se ovakvi nemili incidenti više ne događaju u atletici - navedeno je u saopštenju kluba, a prenosi Žurnal.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.