POBEDA ZA DRUGO MESTO: Orlovi kljucnuli zbornaju!
Foto: Odbojkaški savez Srbije

SP U ODBOJCI

POBEDA ZA DRUGO MESTO: Orlovi kljucnuli zbornaju!

Sada sledi selidba u Bugarsku

Objavljeno:

Srpski odbojkaši su savladali Rusiju sa 3:2 u petom kolu C grupe Svetskog prvenstva čiji su domaćini Italija i Bugarska.

U dvorani "Palaflorio" u Bariju, bolje je počela Rusija koja je dugo vodila, ali je Srbija izjednačila na 18:18 zahvaljujući Marku Ivoviću. U finišu Srbija imala prednost, a iskoristila je drugu set loptu za 25:21 i 1:0 u setovima.

Rusi su, zahvaljajući servis bombama Muserskog, poveli sa 4:3 u drugom setu, a Srbija je preko Lisinca smanjila na 8:6. Opet je Muzerski bio nerešiva enigma što je dovelo do 15:10 za Ruse. Borba se nastavila, a sjajnim kuvanjem Atanasijević je doveo Srbiju u vođstvo - 23:22. Međutim, Rusija koristi drugu set loptu za 26:24.

Odbojkaši Srbije su brzo zaboravili drugi set i serijom od pet poena poveli sa 13:8. Sjajna igra Orlova se nastavila i treći set rešila u svoju korist sa 25:17.

U četvrtom setu, Rusija je u prvoj polovini seta došla do prednosti koje je poraslo do 14:7 zahvaljući greškama na prijemu. Orlovi Nikole Grbića su se trgli i smanjili na 20:18, ali je Zbornaja dobila set sa 25:22 za taj-brejk.

Povela je Rusija u petom setu sa 4:1 i 8:6 na promeni strana. Smanjila je Srbija na 10:8 i uspela da izjednači na 11:11. Mirniju ruku u završnici imali su Srbi koji nisu dozvolili Rusima da ih iznenade i na kraju su slavili sa 15:12 za drugo mesto u grupi.

Najviše poena u srpskom timu osvojio je Aleksandar Atanasijević sa 23 poena, a drugi poenter Srbije bio je Uroš Kovačević. Odbojkaši Srbije takmičenje nastavljaju u Varni 21. septembra, a rivali će im biti Poljska, Francuska i Argentina.

BONUS VIDEO:

(espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.